Met het nieuwe KIOX-display presenteerde Bosch ons een nieuw display dat is ontworpen voor gebruik in de sportieve eBike-sector. Maar hoe goed is deze Bosch Kiox fietscomputer*. We nemen het display onder de loep en bekijken de opties.

Bosch KIOX fietscomputer details uitrusting:

 • Display, 1,9″ groot, transmissive kleurendisplay (TFT)
 • Gewicht: 60 gram
 • Gorilla glas, krasbestendig displayoppervlak
 • Magnetische houder, voor gemakkelijk verwijderen en bevestigen
 • Hoofd- en lichtschakelaar aan boordcomputer
 • Afstandsbediening met offset-regeltoets, bedieningsknop en aan de voorzijde gemonteerde drukknop
 • Micro USB poort voor het opladen van externe apparaten, max. laadstroom 1Ah.
 • Waterbestendig

 

Nieuw display nodig?

 

Dit is hoe de KIOX zichzelf laat zien

bosch kiox gps ebike fietscomputer reviewDe standaardversie van het 1,9″ transmissive kleurenscherm bevindt zich centraal boven de stuurknuppel onder het stuur. Het is bevestigd met twee magneten via een schelphouder.

Dit is het eerste voordeel ten opzichte van het oude Intuvia-display, dat nog met een railsysteem aan de beugel was bevestigd. Als er een sterke kracht wordt uitgeoefend, bijvoorbeeld door een val, heeft het KIOX-display in de magnetische houder de mogelijkheid om uit de houder te springen zonder het verbindingssysteem te beschadigen. Bovendien blijft het KIOX-display absoluut betrouwbaar in de houder zitten, zelfs tijdens ritten met sterke trillingen.

De leesbaarheid is zeer goed, aangezien het contrast tussen de zwarte achtergrond, de witte cijfers en de in kleur gedefinieerde extra informatie zeer scherp is.

De lichtsterkte van het display past zich op verzoek van de gebruiker automatisch aan de omgeving aan. Het krasbestendige gorilla-glas is ingebed in de behuizing, waardoor de contactpunten met de omgeving tot een minimum worden beperkt.

Wij hebben onlangs de De Wahoo Kickr Core trainer getest.

 

Bediening van de KIOX – kinderlijk eenvoudig & intuïtief

De nieuwe afstandsbediening, die klassiek aan het uiteinde van het stuur is geplaatst en met de duim wordt bediend, bevalt goed. De drukpunten zijn veel beter dan die van Purion en Intuvia, want de haptische feedback is zeer goed merkbaar. De toetsen omhoog/omlaag – links/rechts en een toets voor het bevestigen van geselecteerde menu-items helpen je snel je weg te vinden. Ook het wisselen tussen de afzonderlijke menu’s verloopt zonder vertraging. Op de voorkant van de afstandsbediening bevindt zich de toets voor de schuifhulp. Als deze wordt ingedrukt, verschijnt op het display een tijdvenster waarin de schuifhulp kan worden geactiveerd.

 

Beeldscherm & draadloze verbindingen

Op het display zelf zitten twee knoppen, een voor het in- en uitschakelen van het eBike-systeem en een voor de verlichting. Onderaan de voorzijde bevindt zich, achter een klepje, een Mirco USB-aansluiting waaruit stroom tot 1Ah kan worden afgenomen. Zeer praktisch voor het opladen van een mobiele telefoon of navigatiesysteem.

Net als de grote NYON, heeft KIOX een Bluetooth-verbinding. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een borstband voor hartslagmeting te integreren.

Je kunt eenvoudig je Bosch KIOX verbinden met de E-bike portal. Op deze manier kun je:

 • Verbinden met je smartphone
 • ritten bijhouden
 • Bluetooth gebruiken
 • Navigeren
 • en veel meer.

 

Conclusie van de Bosch Kiox E-bike fietscomputer

Al met al maakt het KIOX-display een uitstekende indruk omdat het een hoge praktische waarde heeft. Het is gemakkelijk te lezen en te bedienen, en met de toevoeging van connectiviteit met het internet biedt het alles wat een sportieve e-biker nodig heeft. Schakelen tussen de afzonderlijke menu-items gaat ook snel, want er zijn vrijwel geen latentietijden. Dit maakt het gebruik van een eBike-computer leuk!

Heb je problemen met je E-bike display, bekijk dan hier de 8 redenen waarom je het display het niet doet.

De populairste accessoires voor het Bosch Kiox display:

Ben je op zoek naar een GPS-fietscomputer voor tijdens het mountainbiken? Lees dan onze reviews door:

*belangrijk: Wij testen hier het display, niet het gehele systeem. Neem contact op met een vakhandelaar om de mogelijkheden te onderzoeken.