Het duurt nog even, maar op 1 juli 2023 gaat de Tour de France weer van start. Het parcours is al bekend en toont met name heel veel bergritten met veel grote cols waaronder de Puy de Dôme, de Col d’Aspin en de Tourmalet. Met name de klimmers zullen dus uitkijken naar deze editie van de Tour. Grote vraag is uiteraard, lukt het de Deen Jonas Vingegaard weer om zijn huzarenstukje van afgelopen zomer te herhalen en de gele trui naar Parijs te brengen. De concurrentie zal er alles aan doen om dat te voorkomen. Een van deze concurrenten, de Sloveen Tadej Pogacar, heeft al aangegeven weer van de partij te zullen zijn en datzelfde geldt naar alle waarschijnlijkheid ook voor zijn landgenoot Primoz Roglic.

 

Wie wint het geel en dus de Tour?

Het wordt dus een Tour voor de klimmers. Zowel Vingegaard, Pogacar als Roglic, zullen hier goed uit de voeten kunnen en dus grote kans maken om in Parijs het hoogste podium te mogen betreden. De 110e editie van de Ronde van Frankrijk begint voor het tweede achtereenvolgende jaar in het buitenland. Dit keer valt de eer aan de Spaanse stad Bilbao. Dit betekent automatisch dat het peloton al in zeer vroeg stadium door de Pyreneeën trekt. Daar zal ongetwijfeld een eerste schifting plaatsvinden.

Wie uiteindelijk in Parijs het geel wint en dus de Tour de France is uiteraard nog niet te voorspellen, maar er zijn wel een aantal grote kanshebbers zoals de eerder genoemde Vingegaard, Pogacar en Roglic en enkelvoudig winnaar van de Tour Geraint Thomas. Daarnaast mag ook de Belg Remco Evenepoel zich tot de favorieten voor de eindzege rekenen.

 

Een Tour voor de klimmers

Zoals gezegd, is de Tour de France van 2023 er eentje voor de echte klimmers. Alle drie de grote Franse gebergten worden aangedaan: de Pyreneeën, de Alpen en als laatste de Vogezen. Mocht dat nog niet eerder zijn gebeurd, dan zal de beslissing zeker daar, in het noordoosten van Frankrijk, vallen. De tijdrijders komen er bekaaid vanaf volgend jaar met slechts één, vrij korte, tijdrit en wederom geen ploegentijdrit.

In de Vogezen zal waarschijnlijk niet alleen duidelijk worden wie de Tour wint, maar ook wie de groene trui, de witte trui, de bergtrui, mee naar huis mag nemen en welk team het meest succesvol is. Dat kan dus zeer interessant zijn voor fans die graag een gokje wagen, want bij de Tour de France gaat het om meer dan alleen de winnaar. Je dus ook wedden op de winnaar van het bergklassement, de beste jonge coureur, de coureur die het puntenklassement wint, wat de beste ploeg is of welke Nederlanders een etappe zullen winnen. Bij uni-bonuscode.nl zijn vele mooie bonussen beschikbaar voor de winnaars. De gokmarkten zijn enorm groot. Gokkers worden aangetrokken door verschillende aspecten, en hoewel de grote namen een belangrijke rol spelen op deze gokmarkten, is het niet uitgesloten dat er onverwacht een outsider opduikt die de gele trui voor de neus van de anderen wegkaapt.

Wie de uiteindelijke winnaar ook zal zijn, spannend zal het in elk geval worden met zoveel bergritten in het vooruitzicht. En wie weet lukt het Mathieu van der Poel om zijn huzarenstukje van 2021 te herhalen toen hij een etappe won én zes dagen in het geel reed.

 

Lees ook eens over: