De wereld van indoor cycling maakt de laatste jaren grote stappen. De nieuwste generatie Smart Trainers hebben de saaie en eentonige training thuis getransformeerd in een virtuele maar ultrarealistische ervaring. de Dare2Ride Fuego Fietstrainer is bedoeld als go-to smart trainer als je een sterkere klimmer wilt worden. Het simuleert een helling van maximaal 20 procent en biedt een realistische rit op de virtuele heuvels en bergen. De FueGO 1.0 ondersteunt tot 2.500 watt vermogen. DARE2RIDE ondersteunt alle trainingssoftware van derden die is aangesloten via het ANT FE-C-protocol en Bluetooth FTMS. Waaronder Zwift, Rouvy, Kinomap, TrainerRoad, PerfPRO, TACX-films en nog veel meer. Het lijkt veelbelovend. In deze Dare2Ride Fuego review bekijken we de voor- en nadelen en bespreken we de werking van deze fietstrainer.

 

Voordelen van de Dare2Ride Fuego: + Veel connectiviteitsmogelijkheden, + Uitstekende nauwkeurigheid (max 2% speling), + Een van de stilste indoortrainers op de markt, + Goede fietstrainer voor een goede prijs.

Nadeel: -Cassette wordt niet meegeleverd.

Bekijk het item hier >

Voordelen

 • voordelen van de Dare2Ride FuegoDe trainer is eenvoudig in te stellen. Het wordt geleverd met alle hardware die je nodig hebt om fietsen met schijf- of velgremmen te monteren.
 • De trainer kan communiceren via ANT+ en BTS, maar ook FE-C, dus hij zal verbinding maken met al je apparaten. FE-C wordt gebruikt wanneer de weerstand van de trainer wordt geregeld door de route of de training.
 • Ook is de trainer te gebruiken met elk type fietsframe. Dankzij de meegeleverde adapters: 12×142; 12 × 148 steekas of de klassieke 130/135 mm snelspanner. De D2R is compatibel met wielen van 24 inch tot 29 inch. Praktisch kunnen zelfs kinderen het gebruiken.
 • De nauwkeurigheid van ±2% betekent dat het vermogen in watt dat je op de pedalen uitoefent uiterst nauwkeurig wordt gemeten.
 • Het directe zicht op de riem is handig, zodat je deze periodiek kunt controleren.
 • Een van de stilste indoortrainers op de markt.
 • De simulatie van de meest veeleisende beklimmingen, bijvoorbeeld met behulp van een van de Tacx-video’s, is ongelooflijk realistisch.
 • Het maakt een heel bruikbaar trainingsplan mogelijk. Met een betaalde dienst, zoals Zwift of Rouvy, kun je kiezen hoe lang de training duurt.

 

Nadelen

 • Je moet een cassette kopen (of er een overzetten van een wiel).
 • Het is het niet opvouwbaar. Om het kleiner te maken, moet je het eigenlijk uit elkaar halen.
 • Zoals elke trainer heeft de Dare2Ride veel gewicht, waardoor hij vrij moeilijk door het huis te manoeuvreren is. Het is echter niet de zwaarste trainer op de markt.
 • De ontbrekende meting of berekening van de cadans. Bij cadanspiramides of “versterkte” intervallen, heb je een extra cadanssensor op de fiets nodig.
 • In de racemodus en vrij rijden is er geen enkele weerstand. Je kan maximaal 25W krijgen omdat er geen weerstand is. De trainingsmodus werkt nog steeds, maar niet bij vrij rijden en racen.
 • De steekas ontbreekt en moet apart worden aangeschaft (niet bij Dare2Ride).

 

Specificaties

De Fuego 1.0 heeft een bekend “gezicht”. De Smart Trainer komt uit dezelfde fabriek als de bekendere Wahoo Kickr Core. Dat merk je zowel qua esthetiek als vooral qua technische eigenschappen. Laten we deze technische specificaties eens bekijken:

 • Nauwkeurigheid vermogensmeter: ± 2%
 • Ondersteunde wielmaten: van 24″ tot 29″
 • Maximaal wattage: 2.500 W
 • Maximale gesimuleerde helling: 20%
 • Gewicht vliegwiel: 5,7 kg
 • Body voor 8/9/10/11 speed SRAM/Shimano (GEEN Campagnolo)

 

App

Alvorens een handeling uit te voeren, raadt Dare2Ride aan om zijn eigen speciale ‘App’ (OS en Android) te downloaden, deze app is te koppelen met de Trainer en bij te werken met de nieuwste Firmware die beschikbaar is.

 

Kalibratie en software

Dare2Ride meldt dat de fietstrainer alle verschillende software op de markt ondersteunt.De kalibratie is heel eenvoudig. Volg gewoon de instructies in de Fuego 1.0-applicatie in een paar seconden en je bent klaar. De Fuego 1.0 is getest met Zwift en Tacx TTS. Dare2Ride meldt dat de fietstrainer alle verschillende software op de markt ondersteunt.

 

Trainen in Zwift

Alle testsessies werden door de virtuele werelden van het trainingsplatform Zwift geleid. De rijervaring is natuurlijk anders dan buiten. De Fuego 1.0 simuleert het rijden in de virtuele wereld echter uitstekend. Het maakt niet uit of het gaat om VO2max-intervallen in de ERG-modus of om snelle hellingsveranderingen in de vrije modus. De roller beheerst beide met gemak. En dit ondanks het feit dat het vliegwiel slechts 5,7 kg weegt. Een zwaarder vliegwiel wordt over het algemeen geassocieerd met een meer realistische rijervaring.

Overigens: voor het voorwiel heb je geen blok nodig. De Fuego 1.0 kan snel worden aangepast aan verschillende wielmaten. De verstelbare voorvoet zorgt ervoor dat de fiets altijd horizontaal staat.

De FueGO 1.0 is een intelligente direct drive smart trainer met Bluetooth. Het is de perfecte trainer om een ​​betere wielrenner te worden en vanuit huis te trainen. Met een geluidsniveau van 52 dB is de FueGO 1.0 een van de stilste indoortrainers op de markt.

Bestel de dit item bol.com

 

Lees ook onze andere reviews door: