De Wahoo Kickr Core is een van de nieuwere trainers van Wahoo en is in 2018 op de markt gebracht. De Kickr Core kost zo rond de € 700,- en is daarmee goedkoper dan de eerdere Wahoo Kickr die voor zo rond de € 1100,-  verkrijgbaar is. Een zeer scherpe prijs, maar wel van de hoge kwaliteit die je van Wahoo kunt verwachten. Dit model plaatst zich tussen de Kickr Snap, Wahoo Kickr V5 en de Kickr Power Trainer in. In deze review vertellen wij je meer over de direct drive fietstrainer Wahoo Kickr Core.

Wat is de Wahoo Kickr Core?

Voordat we in dit artikel de Wahoo Kickr Core helemaal uitdiepen vertellen wij je in één alinea wat de Wahoo Kickr Core precies is. De Kickr Core is een super accurate en zeer krachtige interactieve direct drive fietstrainer van het merk Wahoo. Het merk Wahoo staat voor oerdegelijk en voor jarenlang trainingsplezier zonder problemen en dat is ook duidelijk zichtbaar en merkbaar bij deze Kickr Core. De trainer biedt een realistische en accurate trainingservaring zoals je mag verwachten van Wahoo.

 

Wat zijn de eigenschappen van de Wahoo KICKR Core

Fietstrainer Review - De Wahoo Kickr Core trainerMaar er is nog meer te noemen. Om in één oogopslag te kunnen zien wat je in huis haalt met de Wahoo Kickr Core fietstrainer, zetten we de belangrijkste specificaties en eigenschappen voor je op een rij.

 • Interactieve direct drive fietstrainer
 • Super accuraat: +/- 2% nauwkeurigheid
 • Voorzien van groot vliegwiel voor nog realistischer trainen
 • Simuleert stijgingspercentages tot 16% met een vermogen van maximaal 1800 Watt
 • Type weerstand: elektromagnetisch
 • Communiceert via Bluetooth Smart, ANT+ en ANT+ FE-C
 • Te koppelen met Android, iPhone, Mac, Windows computers en diverse sporthorloges en -computers
 • LED-lampjes om te zien welke verbindingen actief zijn
 • Te combineren met Shimano/SRAM 8, 9, 10 en 11-speed cassettes (niet meegeleverd)
 • Ideaal te combineren met de Wahoo Training Mat en Wahoo Kickr Desk
 • Compatible met Wahoo Kickr Climb en KICKR Headwind
 • Tussentijdse (draadloze) software-updates voor optimale fietsbeleving
 • Bijna iedere fiets is snel en gemakkelijk te monteren op de fietstrainer
 • Oerdegelijke stalen constructie voor jarenlang trainingsgenot zonder problemen

 

Voor- en nadelen van de wahoo kickr core

Wij hebben diverse fietstrainers uitgebreid getest en met elkaar vergeleken. Van elke fietstrainer hebben we een aantal pluspunten op een rij gezet. En zoals met elk product kent ook de fietstrainer een aantal minpunten. Ook die gaan we voor je op een rij zetten. Zo kun jij voor jezelf op een rij zetten wat jij meer of minder belangrijk vindt bij het maken van een keuze voor een fietstrainer.

 

De voordelen van de Wahoo Kickr Core

We beginnen met de punten die wij als zeer positief hebben ervaren bij deze fietstrainer van Wahoo:

 

Krachtige trainer voor een unieke en realistische fietsbeleving

De voordelen van de Wahoo Kickr Core trainerDeze fietstrainer beschikt over een maximaal vermogen van 1800 Watt waarmee je een hellingspercentage van maximaal 16% kunt nabootsen. Daarmee kan de fietsbeleving zo natuurgetrouw nagebootst worden. Je hebt het idee dat je in de buitenlucht door de heuvels of bergen aan het fietsen bent, terwijl je toch echt in je trainingsruimte zit vastgemaakt aan de Wahoo Kickr Core.

 

Geschikt voor bijna elke fiets

Een ander voordeel van de Wahoo Kickr Core is dat hij geschikt is voor zowel de mountainbike als de racefiets. Heeft jouw fiets een inbouwbreedte van 130 en 135 mm en 142 x 12 en 148 x 12 met steekasadapter? Dan kun je de Wahoo KICKR Core probleemloos gebruiken! Daarnaast is er ook meer ruimte gecreëerd voor fietsen met remschijven. Bijna elke fiets met een wielmaat van 24 t/m 29 inch past in de fietstrainer.

 

Aanwezigheid van Bluetooth en ANT+

Tijdens het fietsen vinden wij het belangrijk om diverse waarden te meten. Door de aanwezigheid van Bluetooth en ANT+ kun je je fietstrainer koppelen aan diverse apparaten. Het is daardoor mogelijk om de trainer te koppelen aan bijvoorbeeld Zwift, maar ook vele andere apps, waardoor je kunt deelnemen aan diverse virtuele races. Hierdoor kun je makkelijk aansluiten aan waar jij persoonlijk behoefte aan hebt. Ook kun je je fietsresultaten makkelijk versturen naar één van je devices zodat je al je gegevens op één apparaat bij elkaar hebt en je de resultaten makkelijk kunt bekijken, vergelijken en analyseren.

 

Ultieme stevigheid en stabiliteit

Wat ons direct opviel tijdens het testen van deze Wahoo fietstrainer is de ultieme stabiliteit en stevigheid van het apparaat. Wahoo staat sowieso al bekend vanwege het gebruik van hoogwaardige kwaliteit materialen en duurzaamheid, en dat blijkt ook maar weer als je kijkt en gebruik maakt van de Kickr Core. Door de robuustheid en stabiliteit kun je nog meer genieten van een realistische fietsbeleving omdat jij je zeker niet hoeft in te houden. Je kunt naar hartenlust van je zadel afkomen en een sprintje trekken zonder dat je bang hoeft te zijn om om te vallen.

 

Voorzien van handige LED-lampjes

De LED-lampjes op de trainer vinden wij ideaal. In een oogopslag kun je zien wanneer het apparaat verbinding heeft gemaakt met Bluetooth of ANT+, maar ook of de trainer met stroom is verbonden.

 

Een van de stilste fietstrainers

Wat ons meteen opviel is dat de Wahoo Kickr Core een van de stilte fietstrainers is die wij tot nu toe hebben getest. En dat is wel zo prettig en daarmee een groot pluspunt. Wij ontdekten ook dat hij nog stiller is dan oudere trainers van Wahoo. Zo merk je toch dat ook een bedrijf zich blijft door ontwikkelen en met steeds weer betere producten op de markt komt.

 

Stand-alone

De fietstrainer van Wahoo is ook als stand-alone trainer te gebruiken wanneer je deze niet koppelt aan een device. Je kunt de fiets aansluiten aan de voeding en vervolgens gewoon fietsen en schakelen zoals altijd, terwijl je wel een realistische fietservaring beleeft.

 

De nadelen van de Wahoo KICKR Core

Naast de voordelen zijn er zeker ook een aantal aspecten van de fietstrainer te noemen waar wij minder blij mee zijn.

 

Poten niet volledig inklapbaar

Wat wij een nadeel vinden is dat de poten niet volledig inklapbaar zijn. De fietstrainer neemt dus altijd ruimte in beslag en daar zul je rekening mee moeten houden. Je kunt ‘m niet zomaar in een klein hoekje opbergen wanneer je er geen gebruik van maakt.

 

Prijsklasse

De Wahoo Kickr Core trainer is zeer scherp geprijsd en heeft daarmee een uitstekende prijskwaliteitsverhouding. Deze fietstrainer is zeker niet één van de goedkoopste, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Hoewel hij scherp geprijsd is, kost deze trainer nog steeds zo rond de € 800,- en dat is niet niks. We raden dan ook aan om scherp op aanbiedingen te letten als voor jou de keuze op deze fietstrainer valt. Daarmee kun je ontzettend veel geld besparen.

 

Cassette wordt niet meegeleverd

Dat de Wahoo Kickr Core trainer zonder cassette wordt geleverd vinden wij toch wel een van de grootste nadelen. Met de aanschafprijs van rond de € 800,- ben je dus nog niet klaar, je zult ook rekening moeten houden met de aanschafprijs van een losse cassette. Bovendien moet je ook op zoek naar de cassette die geschikt is voor je fiets en de fietstrainer, en dat kost tijd en soms ook moeite. En daarom is het jammer dat de cassette niet standaard wordt meegeleverd.

 

Eindconclusie van de Wahoo Kickr Core trainer

Als je op zoek bent naar een fietstrainer dan is het belangrijk dat je je goed inleest over het product. Dat begint meestal met het lezen van uitgebreide reviews zoals deze. In een review staan de belangrijkste eigenschappen, voordelen en nadelen van een product precies vermeld. Hoe dan ook: een review blijft een mening en jij kunt een heel andere mening hebben of heel andere aspecten belangrijk vinden in een product. En dat mag. Daarom is het belangrijk dat jij voor jezelf een lijstje maakt met de eigenschappen die jij belangrijk vindt en waar de fietstrainer voor jou aan moet voldoen. Reviews als deze kunnen je daarbij helpen.

Wil je genieten van een zeer realistische fietsbeleving en ben je bereid om daar zo’n € 700,- voor uit te geven? Dan is de Wahoo Kickr Core zeker een aanrader. Als het boven je budget is, dan is het de moeite waard om even een aanbieding in de gaten te houden. Of kijk bijvoorbeeld eens bij de Elite Suite T fietstrainer. Al zul je zeker geen spijt krijgen van de aanschaf van deze fietstrainer aangezien hij wel heel veel te bieden heeft.

Bij BOL.com koop je de Wahoo Kickr Core rechtstreeks van Wahoo en daardoor is de prijs vaak erg gunstig.

 

Populaire accessoires voor de Wahoo Kickr Core:


 

 

Lees ook onze andere reviews door: