Om maar met de deur in huis te vallen is deze fietstrainer één van de goedkoopste trainers die in deze prijsklasse verkrijgbaar is. Voor rond de 500 euro is deze direct drive trainer al in jouw bezit. Voor ons reden om de Elite Suito T aan een uitgebreide test te onderwerpen. Wordt goedkoop duurkoop, of weet de Elite Suito T ons positief te verrassen? In dit artikel lees je alles over de Elite Suito T, de eigenschappen van dit apparaat en we zetten heel wat voordelen, maar ook een aantal nadelen voor je op een rij.

Voordelen van de Elite Suito T: + Realistische fietservaring, + Zeer nauwkeurig (afwijking max 2,5%), + Stevige stalen constructie, + Eenvoudig inklappen en opbergen

Nadeel: -Cassette wordt niet meegeleverd.

Bekijk het item hier >

 

Wat is de Elite Suito T?

Voordat we de plus- en minpunten van de Elite Suito T voor je op een rij zetten, willen wij je in een enkele zin meer over dit apparaat vertellen. Wat opvallend is aan de fietstrainer van Elite, is dat deze zeer compact is in te klappen en op te bergen. Daardoor kun je dit apparaat ook makkelijk meenemen om elders te trainen. Met een vermogen van 1900 Watt kan de trainer hellingen tot 15% simuleren. Perfect voor de ervaren amateurfietser, maar de echte professional zal hier niet genoeg aan hebben. Voor hen adviseren wij bijvoorbeeld de Tacx Neo 2. Verder is deze trainer opvallend stil, stevig en stabiel. Daarnaast is er ook een voorwielsteun meegeleverd zodat het voorwiel niet verschuift, ook niet als je tijdens een sprint uit het zadel komt.

Wat zijn de eigenschappen?

de Elite Suito T biedt een zeer realistische fietservaring

 • Gegevensoverdracht: Bluetooth Smart / ANT+ / ANT+ FE-C
 • Beschikbare software: Elite My E-training App / Zwift / The Sufferfest / Rouvy / FulGaz / Kinomap / TrainerRoad / Bkool Indoor / Skuga / GoldenCheetah / PerfPro Studio / Velo Reality
 • Voorwielsteun is meegeleverd
 • Simuleert een hellingshoek tot 15%
 • Maximaal vermogen 1900 Watt bij 40 km/uur
 • Frame inklapbaar voor eenvoudig transport
 • Nauwkeurigheid van ± 2,5%
 • Geen cassette meegeleverd, dus vrije cassettekeuze
 • Opvallend stil, stevig en stabiel
 • Weerstand: magnetisch, elektronisch aangestuurd
 • Te combineren met SHIMANO HG 9/10/11-speed (MTB/road), SRAM 9/10/11-speed (road)

 

Voor- en nadelen van de Elite Suito T

Wij hebben diverse fietstrainers uitgebreid getest en met elkaar vergeleken. Van elke fietstrainer hebben we een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet. En zoals met elk product kent ook de Elite Suite T fietstrainer een aantal minpunten. Ook die gaan we onder de loep nemen en beschrijven. Zo kun jij voor jezelf op een rijtje zetten wat jij meer of minder belangrijk vindt bij het maken van een keuze voor een fietstrainer.

 

De voordelen van de Elite Suite T

We beginnen met de punten die wij als zeer positief hebben ervaren bij de fietstrainer van Elite:

 

Zeer realistische fietservaring

De Elite Suito T is een zeer geliefde fietstrainer vanwege de uitstekende prijskwaliteitverhouding. Ondanks de prijs biedt deze fietstrainer ontzettend veel mogelijkheden en dat maakt de Suito T tot een van de populairste trainers. De Elite Suito T is een interactieve direct drive fietstrainer waarbij je je fiets zonder achterwiel op de trainer bevestigt. Dat geeft een zeer realistische fietservaring. Niet alleen op vlakke ondergrond, ook in de bergen.

 

Nauwkeurigheid

Wat deze trainer tot een van de uniekste trainers maakt is de nauwkeurigheid. De afwijking is slechts maximaal 2,5% en dat maakt dat deze trainer boven zijn concurrenten in dezelfde prijsklasse uitsteekt, hoewel er zeker nog aantal andere fietstrainers verkrijgbaar zijn met een vergelijkbare nauwkeurigheid, zoals de Wahoo Kickr Core. De maximale weerstand van 1900 W is hoog als je het vergelijkt met trainers in dezelfde prijsklasse. Alleen de professional zal hier niet genoeg aan hebben. Door de krachtige rem kan de Suito T hellingen tot 15% simuleren. Een steile beklimming is daarmee nog realistischer.

 

Zeer sterke constructie

De voordelen van de Elite Suite TEen fietstrainer moet ontzettend veel aankunnen. Zeker wanneer je een steile berg beklimt of een snelle afdaling maakt. Daarom is er gekozen voor een stevige, stalen constructie. Dat maakt dat de Elite Suito niet alleen zeer stabiel is, maar ook nog eens duurzaam. Je zult jarenlang plezier beleven aan dit apparaat. De aanschafprijs lijkt dan misschien wel hoog, maar je weet ook dat je er jarenlang plezier aan beleeft en reken het dan eens om in prijs per kilometer …?

 

Compact en opvouwbaar

Dat de Elite Suito T compact en opvouwbaar is, is echt een pré ten opzichte van andere fietstrainers. Zo kun je de trainer na elke training makkelijk weer opbergen en staat hij nooit in de weg. De trainer is voorzien van een smalle constructie, een geïntegreerd handvat en is klein van formaat. De pootjes kunnen ingeklapt worden en zo kun je deze fietstrainer ook makkelijk meenemen als je op een andere plek wilt trainen.

 

Het geluidsniveau

Hoeveel geluid maakt deze fietstrainer? Dit is één van de meeste gestelde vragen als je een fietstrainer wilt aanschaffen. Wellicht is dat het eerste en belangrijkste aspect waar je op let als je een keuze moet maken. En dat snappen wij. Je wilt namelijk geen toestel in huis halen die ontzettend veel herrie maakt, en waarmee je niet alleen jezelf tot last bent, maar ook anderen. Het liefst wil je een stille trainer zodat je tijdens de training muziek kunt luisteren of tv kunt kijken. Gelukkig is de Elite Suito T zó stil, dat dat ook mogelijk is, dankzij de sterke magnetische rem van de trainer. De Suito is zelfs nog stiller dan vergelijkbare modellen van het vooraanstaande merk Tacx. En dat wil wat zeggen.

 

De installatie

Ding dong! Eindelijk wordt je Suito T geleverd. Je wilt dan niets liever dan zo snel mogelijk starten met je eerste training om te zien of het toestel voldoet aan je hoge verwachtingen. Ook wij hebben met smart zitten wachten op de levering van het apparaat, te meer omdat de productomschrijving zo ontzettend veelbelovend is. Maar .. er staat je nog één taak te wachten voordat je daadwerkelijk kunt beginnen en dat is de installatie. Gelukkig verloopt de installatie vrij eenvoudig dankzij de duidelijke handleiding.

De fietstrainer wordt al volledig gemonteerd geleverd, het enige wat je hoeft te doen is de pootjes uit te klappen en je fiets te bevestigen. Na de kalibratie kun je beginnen met je grote ontdekkingstocht naar alle mogelijkheden.

Let echter wel op dat de trainer zonder cassette wordt geleverd, die heb je nog wel nodig voordat je een training kunt starten.

 

De slimme functies

Via Bluetooth of ANT+ kun je de trainer verbinden met diverse devices, zoals je telefoon, tablet of tv. Hiervoor kun je vrijwel alle beschikbare software gebruiken, bekende apps als Zwift, Kinomap of TrainerRoad. En dat is een groot voordeel, want elke wielrenner heeft zo zijn eigen voorkeur voor een bepaalde app waarvan hij graag gebruik maakt en die hij gewend is.

 

De nadelen van de Elite Suito T fietstrainer

Natuurlijk zijn er niet alleen pluspunten te noemen, de fietstrainer heeft ook een paar aspecten waar wij net wat minder blij mee zijn. Ook die willen wij met je delen zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

 

Geen cassette meegeleverd

Bij de trainer wordt geen cassette meegeleverd. Je moet zelf nog een geschikte cassette kopen. Het voordeel daarvan is dat je daarin een vrije keuze hebt. Let echter wel op dat je een cassette koopt met hetzelfde aantal versnellingen als je huidige fiets (speed). Als je de cassette op je trainer monteert, heb je een cassettesleutel nodig, verder niets. De trainer is compatibel met 130-135 x 5mm quick release en een 142 x 12mm steekas. Heb je Campagnolo op je fiets? Dan heb je de Elite Campagnolo body nodig.

 

Niet altijd leverbaar

Door de grote vraag naar de Elite Suito T is deze niet altijd direct uit voorraad leverbaar. En dat is natuurlijk balen als je een keuze hebt gemaakt voor de beste fietstrainer en je het liefst vandaag nog wilt starten met de eerste training. En toch begrijpen we het. De Elite Suito T is echt een van de beste fietstrainers met een uitstekende prijskwaliteitsverhouding, waardoor het een veel gekozen apparaat is.

 

Eindconclusie

De fietstrainer van Elite Suito T is een populaire fietstrainer die bij velen goed in de smaak valt. En dat snappen wij. Het is een compacte fietstrainer, licht van gewicht, maar daarentegen zeer stevig en stabiel. Daarmee maakt het een betrouwbare en duurzame aankoop. Wanneer je een training volgt, dan zul je ervaren dat deze zeer realistisch is. Niet alleen op een vlakke weg, maar ook in de bergen zul je je in het zweet moeten werken om boven te komen.

Wat het meest opvalt is de uitstekende prijskwaliteitsverhouding. Gezien zijn scherpe prijs is deze trainer erg aantrekkelijk. Mocht je besluiten om voor de Elite Suito T te gaan, houd dan zeker diverse webshops in de gaten voor de laagste prijs. En lees ook eens onze reviews van een aantal andere fietstrainers! Wellicht helpen ze jou om een nog betere keuze te maken.

Bestel de Elite Suito T zonder tussenhandelaar op bol.com

 

Lees ook onze andere reviews door: