Trek jij er graag op uit met de elektrische fiets? Door je elektrische fietsen met de auto te vervoeren, kun je eenvoudig allerlei nieuwe fietsgebieden verkennen. Een fietsendrager biedt hiervoor de uitkomst. In dit artikel lees je daarom hoe je de juiste fietsendrager voor elektrische fietsen vindt.

 

Fietsen

Niet elke fietsendrager is geschikt voor elektrische fietsen. Dit heeft ermee te maken dat elektrische fietsen behoorlijk zwaar zijn. Zorg er daarom voor dat je voordat je tot aankopen overgaat, weet hoeveel elektrische fietsen je op de fietsendrager wilt kunnen vervoeren en welk gewicht (excl. accu) deze elektrische fietsen precies hebben.

 

Fietsendrager

Fietsendragers plaats je doorgaans op de trekhaak of op het autodak. Wat elektrische fietsen betreft, kom je meestal uit bij een fietsendrager voor op de trekhaak. Deze fietsendragers kunnen het meeste gewicht dragen. Als je wilt dat de achterbak van de auto tijdens het vervoeren van de fietsen bereikbaar blijft, is het aan te raden om te kiezen voor een fietsendrager met kantelfunctie.

 

Aansluiting

Een fietsendrager op de trekhaak is voorzien van eigen verlichting, aangezien de fietsendrager het zicht op de autoverlichting afdekt. Dit betekent dat de fietsendrager aangesloten dient te worden op de auto. Deze aansluiting voorloopt doorgaans volgens een 7- of 13-polige stekker. Het is belangrijk dat de aansluiting van de auto en van de fietsendrager met elkaar overeenkomen.

 

Best getest

Yakima FoldClick 2:

Deze fietsendrager is een uiterst compact, licht van gewicht, met één hand te monteren, gemakkelijker kantelbaar en eveneens volledig ingeklapt op te bergen. Zowel de koppeling op de kogel als de twee afhouders kunnen op slot worden gezet.

 

XLC Azura Xtra Led 2.0:

Deze fietsendrager is licht van gewicht, eenvoudig kantelbaar, ingeklapt op te bergen en gemakkelijk op slot te zetten op de kogel. Je ontvangt de fietsendrager volledig gebruiksklaar in de doos.

 

Thule EasyFold XT2 933:

Deze fietsendrager is prijziger dan de andere twee, maar van zeer hoogwaardige kwaliteit, ontzettend gebruiksvriendelijk, makkelijk draagbaar, eenvoudig te kantelen en compact op te bergen. De afneembare afhouders zijn individueel af te stellen en op slot te zetten.

 

Lees ook eens over: