Wanneer jij graag een nieuwe fiets aan wil schaffen, sta je voor talloze dilemma’s. Het aanbod is groot en welke fiets is nou de beste keuze?  Over welke soorten fietsen beschikken goede fietshandelaren? In deze blog ontdek je het antwoord hierop en vertellen we je wat meer over deze soorten. We hopen je zo te helpen een keuze te maken. 

Nieuwe fietsen

Welke soort fiets je ook kiest, bij de meeste fietshandelaren vind je zowel nieuwe als tweedehands fietsen. In de eerste plaats bieden goede fietshandelaren natuurlijk eerstehands fietsen aan. Deze zijn nieuw en nog nooit eerder gebruikt of gekocht door iemand anders. Hij komt dus direct van de fabrikant of dealer. Bij het kopen van een eerstehands fiets weet je zeker dat deze in goede staat verkeert, omdat deze nog niet is blootgesteld aan slijtage of beschadiging door gebruik. Bovendien krijg je op deze fiets altijd garantie, waardoor je nog meer zekerheid hebt van de kwaliteit.

Tweedehands modellen

Daarnaast zijn er ook tweedehands fietsen. Nederland is namelijk een duurzaam land dat bekend staat om het feit dat men graag producten hergebruikt. Dit geldt ook voor fietsen. Een tweedehands fiets vind je daardoor bij vrijwel elke fietshandelaar in de buurt. Het voordeel aan een tweedehands fiets is dat de prijs een stuk lager is dan bij een eerstehands fiets. Bovendien zal de waarde van de fiets niet zo snel verminderen vergeleken met een tweedehands fiets wanneer je dit type fiets van de hand besluit te doen. Daardoor is dit voor degenen die verstandig met hun geld om willen gaan een uitstekende beslissing. Wanneer je bij een goede handelaar een tweedehands fiets koopt, kan je er zeker van zijn dat het niet om een gestolen exemplaar gaat. Daarnaast zal de handelaar de fiets voordat hij verkocht wordt een onderhoudsbeurt geven. In sommige gevallen krijg je ook garantie.

Stadsfietsen

Verder vind je ook vrijwel altijd stadsfietsen bij een goede fietshandelaar. Dit is eigenlijk de standaard fiets voor elke dag. Stadsfietsen zijn, zoals de naam al weggeeft, ideaal wanneer je in feite enkel in de stad rond zal fietsen.  Ze zijn perfect voor de fietspaden van alle steden, en je kunt ook vaak bagage achterop meenemen. Bovendien zijn er genoeg goedkope stadsfietsen te vinden. Deze zijn basic, maar van prima kwaliteit.

Mountainbikes

Een ander type fiets is de mountainbike. Een MBT is een extreem lichte fiets die bedoeld is om te gebruiken op plekken waar geen fietspaden te bekennen zijn. Hiermee wordt het een stuk eenvoudiger om bijvoorbeeld door bossen te fietsen of afgelegen heuvels te beklimmen. Veel mensen in Nederland vinden het leuk om dit soort activiteiten als hobby te hebben doordat zo je spieren actief blijven terwijl je lekker in de natuur en gezonde buitenlucht bent.

Kinderfietsen

Verder zijn ook de kinderfietsen erg populair. Hoewel het erg iconisch is om je kind achterop je fiets mee naar school te nemen, zal ooit het moment aanbreken dat ze zelf zullen moeten leren fietsen. Kinderfietsen zijn verkrijgbaar in verschillende inch-maten en met diverse leuke accessoires. Wanneer je een goede fiets voor je kind wilt kopen, is het belangrijk om de juiste maat te kopen. 

Elektrische fietsen

Elektrische fietsen hebben de laatste jaren een enorme opmars doorgemaakt. Dit type fiets heeft een oplaadbare motor, waardoor deze in een hogere prijsklasse valt. Elektrische fietsen zorgen ervoor dat je veel minder moeite hoeft te doen bij het trappen. Daardoor zijn de tijden dat je bezweet op het werk aankomt voorgoed voorbij. Tegelijkertijd blijf je toch in beweging en hoef je niet van de auto of openbaar vervoer gebruik te maken.  Bovendien is dit handig voor mensen die over een slecht conditie beschikken, zoals ouderen.

Tandems en bakfietsen

Daarnaast zijn er enkele overige soorten fietsen die je geregeld bij een goede fietsenhandelaar tegenkomt. Zo is de tandem een interessante optie doordat je iemands achterop je fiets kunt laten bevestigen en mee kan laten trappen. Ook een bakfiets kan handig zijn wanneer je met de kinderen ergens heen gaat of ze naar school brengt. Zeker als je liever hebt dat jij je kinderen voor je kan zien tijdens het fietsen in plaats van op het kinderstoeltje achterop je fiets.

Sportfietsen

Tot slot zijn er nog de sportfietsen. Racefietsen en touring bikes zijn voor de mensen die fietsen vooral als sport zien en om snelheid te maken. Ze zijn niet geschikt voor woon-werkverkeer.

Welke soort fiets voor jou de beste keuze is, hangt af van je budget, je fietsgedrag, de afstand die je fietst en je leeftijd. Je weet nu in ieder geval wat er zoal verkrijgbaar is!

 

 

Lees ook onze andere reviews door: