Je doet het waarschijnlijk minstens een keer per week. Lange fietstochten door het Nederlandse platteland of een inspannende beklimming van de heuvels in Zuid-Limburg. Of ben je vaak in het buitenland te vinden en droom je ervan om de Mont Ventoux of de Alpe d’Huez te beklimmen? Op je fiets voel jij je helemaal in je element. Wielrennen is niet meer weg te denken uit je leven. Om goed te kunnen presteren, zorg je voor voldoende rust en let je speciaal op je voeding. Als je gezond, verantwoord en gevarieerd eet, ben je tot veel meer in staat en herstel je ook snel van een inspannende rit. Heb je er wel eens aan gedacht om aanvullend aan je dieet bepaalde supplementen te nemen? Supplementen met vitamine en magnesium kunnen voor jou heel geschikt zijn.

 

Heb je supplementen met magnesium en vitamine wel echt nodig?

In je dagelijkse situatie, mits je gevarieerd eet, zul je geen tekorten aan essentiële voedingsmiddelen krijgen. In ons land is immers een overvloed aan voedsel te koop. Het is alleen zaak om verantwoord te selecteren en niet al te kieskeurig te zijn. Wanneer je je dagelijkse maaltijden analyseert, zie je dat je genoeg vetten, eiwitten en koolhydraten in je eten hebt zitten. Hetzelfde geldt voor spoorelementen, mineralen en vitamines. Wanneer loop je risico op een tijdelijk of klein tekort? Bijvoorbeeld als je intensief traint. Dan kan je lichaam een grotere behoefte aan bepaalde voedingsstoffen hebben. Of wanneer je een tijd ziek bent geweest, een ongeval hebt gehad of aan het herstellen bent van een blessure. Dan moet je lichaam immers ook herstelwerkzaamheden verrichten en ervoor zorgen dat je op je oude niveau terugkomt. Supplementen met vitamine en magnesium kunnen je dan helpen om sneller je topniveau te bereiken.

 

Vitamine

Vitamines zijn organische stoffen die we in principe niet zelf kunnen aanmaken. De grote uitzondering is vitamine D, dat we produceren onder invloed van zonlicht. In de wintermaanden is er minder licht en is het verstandig om vitamine D ook in je voeding te hebben. Vitamines zijn betrokken bij een zeer groot aantal stofwisselingsprocessen. Het is verstandig om elke dag voldoende vitamines binnen te krijgen, zeker als je zo sportief en actief mogelijk leeft. Vitamines zijn gemakkelijk te doseren en als je kiest voor multivitaminen als supplement, weet je zeker dat je altijd genoeg tot je neemt.

 

Magnesium

Magnesium is cruciaal als je een sterk skelet, stevige botten en gezonde tanden wilt hebben. Je skelet vormt de aanhechting voor je spieren, die je tijdens het wielrennen intensief gebruikt. Magnesium doet echter nog veel meer. Het is betrokken bij de werking van meer dan 300 enzymen, in uiteenlopende lichaamsprocessen. Magnesium als element is een metaal. Het magnesium dat wij in onze voeding nodig hebben, krijgen we in minerale vorm. Een goed magnesiumsupplement, zoals Body Supplies verkoopt, is eenvoudig te doseren, bijvoorbeeld in tabletvorm.

 

Vitamine en magnesium, online verkrijgbaar

Wil je je voeding verrijken met extra vitamine en magnesium? Bestel het online bij een betrouwbare leverancier als Body Supplies. Dan ben je verzekerd van continue kwaliteit. Kijk ook eens naar andere handige supplementen, zoals eiwitten, om sneller en verantwoord spiermassa te kweken.

 

Lees ook eens over: