Voor sterkere spieren kun je een weerstandsband kopen bij Matchusport. Veel wielrenners doen weinig aan krachttraining, terwijl krachttraining een ontzettend belangrijk onderdeel van het wielrennen is. Zeker de wintermaanden zijn erg geschikt voor het doen van krachttraining, omdat de kou het aantrekkelijker maakt om binnen te sporten. Laat je wielrenfiets tijdens de koude maanden wat vaker staan en kies voor een goede indoor workout. Je zult zien dat dit je geweldige resultaten zal opleveren wanneer je in het voorjaar opnieuw begint met een intensief wielrenschema. Bij het ouder worden neemt je spiermassa geleidelijk af en verzwakken je botten. Krachttraining kan je dan ondersteunen en helpt met het vertragen van dit proces. Je blijft sterker en voelt je gezonder. 

De dumbell deadlift

Bij het doen van oefeningen met gewichten is het ten eerste belangrijk dat je de oefening goed uitvoert. Een slechte vorm zorgt namelijk voor meer last. Het is daarom aan te raden om de oefeningen uit te voeren bij een erkende sportschool. Met goede begeleiding voorkom je een hele hoop last. Een veelvoorkomende oefening voor het wielrennen, is de dumbbell deadlift. Bij deze oefening heb je in iedere hand een halter. Je ogen kijken naar voren, je borst staat omhoog en je rug staat recht. Je buigt door het scharniergewricht in je heupen zijn werk te laten doen en laat de gewichten naar de grond zakken. 

De squat

De tweede oefening is een welbekende: de squat. De squat kan zowel met als zonder gewichten worden uitgevoerd. Je staat met je voeten op schouderbreedte en je tenen staan een beetje naar buiten gedraaid. Je duwt je heupen naar achter en buigt je knieën totdat je billen onder kniehoogte zijn gezakt. Je handen zijn gevouwen op je borst. 

Oefenen met een weerstandsband

Een handig hulpmiddel voor het trainen voor wielrennen, is de weerstandsband. Het grote voordeel van de weerstandsband is dat je er weinig gewicht voor nodig hebt. De meeste oefeningen die je met gewichten doet, kun je ook met een weerstandsband uitvoeren. Omdat je de grote, zware gewichten niet aanraakt, heb je ook minder kans op het krijgen van vervelende blessures. Ook heb je met een weerstandsband de mogelijkheid om variabele weerstand te creëren. Hierdoor kun je de weerstand helemaal naar je eigen wens aanpassen. Weerstandsbanden helpen je, net als krachttraining, met het versterken van je spieren, botten en pezen. De oefeningen, zoals de deadlift en de squat, zijn ook prima uit te voeren met behulp van een weerstandsband.

 

 

Lees ook onze andere reviews door: