Racefietsen is al jarenlang een populaire sport, maar de laatste jaren zit de populariteit nóg meer in de lift. Of het nu te wijten is aan pandemische tijden of iets anders: het is natuurlijk fantastisch om vanaf je stalen ros het Nederlandse landschap voorbij te zien razen. Wil jij zelf een racefiets aanschaffen? In dit artikel hebben we een aantal van de beste racefietsmerken voor je op een rij gezet!

 

1. Giant

Eén van de grote spelers op de fietsmarkt is Giant. Het merk verkoopt hoogwaardige, innovatieve racefietsen. De oorsprong van Giant ligt in Taiwan, maar het merk heeft inmiddels zijn weg gevonden over de gehele aardbol.

Voor beginners: Giant Contend
Voor gevorderden: Giant TCR
Voor racers: Giant Propel

 

2. Specialized

Het Amerikaanse merk Specialized kan worden bestempeld als één van de grootste (race)fietsmerken ter wereld. Het merk levert zeer hoogwaardige en vernuftige racefietsen. Sportief feitje: profteams Quick Step-Alpha Vinyl en Bora-Hansgrohe rijden op Specialized racefietsen.

Voor beginners: Specialized Allez
Voor gevorderden: Specialized Diverge

 

3. Enve

Enve is oorspronkelijk ontstaan als producent van racefietsonderdelen. Het merk blinkt uit in het maken van hoogwaardige en duurzame producten. Inmiddels heeft Enve ook eigen racefietsen op de markt gebracht: de Custom Road en de Melee.

De Custom Road Enve racefiets is volledig op maat gemaakt. De Melee is geschikt voor een groter publiek en nog steeds in maar liefst 7 standaardmaten te verkrijgen.

 

4. Van Rysel

Wil jij een hoogwaardige racefiets, maar heb je een beperkt budget? Dan ben je bij racefietsenmerk Van Rysel aan het juiste adres. Van Rysel is namelijk de producent van de racefietsen van de wereldbekende sport- en outdoorwinkel Decathlon.

Zo kun je de Van Rysel EDR AF ruim onder een viercijferige prijs op de kop tikken, zonder dat je inlevert op kwaliteit.

 

5. Cube

Racefietsenmerk Cube komt uit Duitsland en staat bekend om betaalbare racefietsen van perfecte kwaliteit. Sportief feitje: álle nationale voetbalteams van Duitsland zijn in het bezit van Cube racefietsen.

Voor beginners: Cube Attain
Voor gevorderden: Cube Axial
Voor racers: Cube Litening

 

 

Lees ook onze andere reviews door: