Een elektrische hybride fiets is eigenlijk toch wel het meest ideale vervoermiddel voor woon-werkverkeer en recreatieve ritten in het weekend. De auto kunt u op deze manier iets vaker laten staan en u bent toch snel op uw bestemming. Zonder dat u enigszins bezweet aankomt van het trappen tegen de wind in. In dit artikel leggen we u verder uit wat het verschil is met de ‘gewone’ elektrische fiets, welke verschillende soorten elektrische hybride fietsen er zijn en welke hybride e-bike het beste bij jou zou passen. Kortom: aan het eind van dit artikel heeft u uw antwoord op de vraag ‘waarom een elektrische hybride fiets kopen?’ gevonden.

Elektrische hybride fiets vs. de ‘gewone’ e-bike

Vergeleken met een gewone elektrische fiets, heeft de hybride e-bike vaak een wat lichter frame, een sportievere zit en een groter bereik van de versnellingen. Dat alles maakt dat je bij een heuvelachtig terrein of – wat vaker het geval is in Nederland – flinke tegenwind toch makkelijk je kunt voortbewegen. Ook schakelt u soepel met de derailleurversnellingen van deze sportieve hybride e-bike zorgen. Hierdoor is een elektrische hybride fiets ideaal voor als de beste prestaties wilt van uw elektrische fiets. Daarnaast hebben elektrische e-bikes meestal een krachtigere motor dan elektrische stadsfietsen. Daardoor kunt u deze fietsen ook uitstekend inzetten op op vakanties in het buitenland.

Verschillende soorten hybride e-bikes

Er is een groot en gevarieerd aanbod aan hybride e bikes. Zo zijn er onder andere:

  • Elektrische hybride fietsen met een trapeze frame of een lage instap.
  • Hybride fietsen met een accu in of aan het frame. Daardoor ervaart u nog betere rijprestaties en is de fiets wendbaarder.
  • Fietsen met derailleur versnellingen. Deze fietsen hebben vaak een groot schakelbereik, trappen soepel en licht en bieden goede schakelprestaties.

De juiste hybride fiets voor elk terrein

Een elektrische hybride fiets is een ideale combinatie tussen een stadsfiets, trekking fiets en een mountainbike. Van elk van deze drie type fietsen heeft de hybride e-bike iets meegenomen. Denk aan spatborden, reflectoren en verlichting die op elke stadsfiets ook aanwezig is. Maar ook veel versnellingen en velgremmen zoals u die terugziet in de sportieve mountainbike. Dat alleen al maakt dat de hybride e-bikes u niet teleur gaan stellen, welk terrein u ook wilt fietsen. De elektrische hybride fiets is daarom een echte allrounder die zich overal thuis voelt. Geniet van de natuur en probeer nieuwe routes met de elektrische hybride fiets. Op een elektrische hybride fiets haal je hogere snelheden, het is aan te raden om een goede fietsbril te dragen.

Met de allrounder kun je elk type terrein aan:

  • bospaden
  • bergtochten
  • trekking (optionele bagagedragers zijn beschikbaar)
  • urban / stadstochten

Hybride is een goede keuze voor iedereen

Dankzij de elektrische ondersteuning zijn deze hybride e-bikes een goede keuze voor iedereen. In het bijzonder hebben minder getrainde bikers baat bij de hulp van de motor en hoeven ze zich niet te veel in te spannen. Op deze manier is een geleidelijke en constante verbetering van je fysieke prestatie mogelijk. U ziet, een elektrische hybride fiets kopen is zeker het overwegen waard. Zeker dus voor woon-werkverkeer, als alternatief voor de auto. Een e-bike is inderdaad niet de goedkoopste fiets, maar u kunt er wel voor kiezen om de elektrische fiets te leasen.