Veel fietsers maken zich zorgen over het veilig vervoeren en opbergen van hun fiets. Een belangrijk feit is dat de juiste fietsendragers en fietssloten cruciaal zijn voor de bescherming. In dit artikel geven we advies over hoe je de beste fietsendragers en sloten kiest, gericht op diefstalpreventie en veiligheid. Ontdek hoe je jouw fiets beschermt.

Fietsendragers

Fietsendragers zijn geschikt voor carbon- en/of kokerframes en bieden carbonbescherming. Ze zijn verwijderbaar en afsluitbaar voor veilig transport van fietsen.

Geschikt voor carbon- en/of kokerframes

Veel moderne fietsen hebben carbon- of kokerframes die speciale aandacht nodig hebben bij het vervoeren. Om schade te voorkomen, is het essentieel dat de fietsendrager compatibel is met deze types frames. Een van de betere fietsendragers is uiteraard de Uebler i21 fietsendrager.

Kies daarom voor dragers die speciaal ontworpen zijn om zowel carbonframes als kokerframes veilig te houden. Deze dragers gebruiken vaak frameklemmen en bevestigingsmaterialen die de fiets stevig vastzetten zonder het materiaal te beschadigen.

Het gebruik van de juiste fietsendrager vermindert het risico op schade aan je kostbare fiets tijdens transport. Zorg ervoor dat de drager voorzien is van beschermende elementen zoals rubberen of zachte contactpunten.

Dit beschermt het frame tegen krassen of andere schade. Een goede drager maakt ook het laden en lossen van de fiets gemakkelijker, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de veiligheid van je frame.

Met carbonbescherming

De fietsendragers zijn voorzien van carbonbescherming die speciaal is ontworpen om schade aan de kwetsbare koolstofvezel frames te voorkomen. Deze bescherming zorgt ervoor dat de dragers veilig kunnen worden gebruikt zonder risico op krassen of beschadigingen aan de frames, waardoor fietsen met carbon- en/of kokerframes gemakkelijk en veilig vervoerd kunnen worden.

Dit extra kenmerk zorgt voor gemoedsrust bij fietsers, aangezien ze weten dat hun kostbare frames tijdens het transport goed beschermd zijn. Daarnaast biedt het ook de flexibiliteit om fietsen met diverse soorten frames te vervoeren, waardoor de fietsendragers geschikt zijn voor een breder scala aan fietsen.

Verwijderbaar en afsluitbaar

De fietsendragers zijn eenvoudig te verwijderen en kunnen veilig worden afgesloten om diefstal te voorkomen. Ze bieden een handige en veilige manier om je fiets mee te nemen tijdens het reizen, terwijl je er zeker van kunt zijn dat hij goed beveiligd is.

Het afsluitbare systeem zorgt voor gemoedsrust, terwijl de verwijderbaarheid ervoor zorgt dat de drager gemakkelijk kan worden geïnstalleerd en verwijderd wanneer dat nodig is.

Product omschrijving Fietssloten

Fietssloten zijn voorzien van een hoogwaardig frameslot en bieden de mogelijkheid tot het toevoegen van een insteekketting of kabel. Ze zijn ontworpen met een extra brede opening om te passen bij dikke banden.

Hoogwaardig frameslot

Het hoogwaardige frameslot biedt een stevige beveiliging voor je fiets. Dit type slot is speciaal ontworpen om aan het frame van de fiets te worden bevestigd, waardoor het een robuuste bescherming biedt tegen diefstal.

Met een hoogwaardig frameslot kun je met een gerust hart je fiets achterlaten, wetende dat het goed beschermd is tegen potentiële dieven.

Mogelijkheid tot insteekketting/kabel

Het fietsslot biedt de mogelijkheid om een insteekketting of kabel toe te voegen voor extra beveiliging. Dit zorgt voor een dubbele bescherming en biedt fietsers gemoedsrust wanneer ze hun fiets ergens achterlaten.

De eigenschap is vooral handig bij langere tussenstops of in gebieden waar diefstalrisico’s hoger zijn, zoals stadscentra of drukke winkelstraten. Het gebruik van een insteekketting of kabel verhoogt de veiligheid van de fiets en biedt extra bescherming tegen diefstal.

Voor meer informatie over de beste beveiligingspraktijken, bekijk onze tips voor diefstalpreventie.

Extra brede opening voor dikke banden

Met de extra brede opening voor dikke banden kunnen fietsers gemakkelijk hun fiets veilig vastmaken, zelfs als ze bredere banden hebben. Dit is vooral handig voor mountainbikes, fatbikes en andere fietsen met brede banden.

De ruimte zorgt ervoor dat het fietsslot gemakkelijk om het frame kan worden bevestigd, waardoor fietsers gemoedsrust hebben wanneer ze hun waardevolle bezit achterlaten.

fietsaccessoires, fietsonderdelen, antidiefstalsloten, fietsbeveiliging, fietsaccessoires

Diefstalpreventie

Kies het juiste type slot voor maximale beveiliging en kijk uit naar fietsdiefstalpreventieadvies. Lees meer in onze volledige blogpost.

Advies voor het juiste type slot

Kies voor een fietsslot dat past bij jouw fiets en gebruikssituatie. Overweeg een hoogwaardig frameslot voor dagelijks gebruik, of een kettingslot met ART Keurmerk voor extra beveiliging op risicovolle locaties. Gebruik hiervoor bijvoorbeelde Axa Block xxl .

Zorg ervoor dat het slot past bij de dikte van jouw fietsbanden en overweeg het toevoegen van bevestigingsmaterialen voor extra veiligheid.

Denk ook aan de mogelijkheid tot het toevoegen van een insteekketting of -kabel om jouw fiets aan vaste objecten te bevestigen. Zoek naar een slot met een extra brede opening om gemakkelijk te kunnen gebruiken met verschillende soorten fietsen.

ART Keurmerk

Fietsers die hun fietsen veilig willen stallen, kunnen het beste kiezen voor fietssloten die voorzien zijn van het ART keurmerk. Dit keurmerk staat garant voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van de sloten en is erkend door verzekeraars.

Het ART keurmerk houdt rekening met verschillende beveiligingsniveaus, waardoor consumenten gemakkelijk het juiste type slot kunnen kiezen op basis van hun persoonlijke behoeften en omgeving.

Het is raadzaam om een fietsslot te selecteren met minimaal twee sterren volgens het ART keurmerk, wat aangeeft dat het slot geschikt is voor duurdere fietsen en een hogere weerstand biedt tegen diefstalpogingen.

Bevestigingsmaterialen voor extra veiligheid

Voor extra veiligheid kunnen fietsers bevestigingsmaterialen gebruiken, zoals stevige koppelstukken en bevestigingsriemen. Deze accessoires zorgen ervoor dat de fiets stevig aan de drager wordt bevestigd, waardoor het risico op schade of diefstal wordt verminderd.

Daarnaast kunnen montageaccessoires zoals extra sloten en antidiefstal sloten ook bijdragen aan een veiliger transport van de fiets.