Elektrische fietsen zijn fietsen met elektromotoren, die je helpen met trappen. Deze fietsen zijn tegenwoordig erg populair. Ze maken je reis een stuk gemakkelijker. De elektrische fiets is milieuvriendelijk. Deze fiets gebruikt batterijvoeding, zodat er geen schadelijk gas wordt uitgestoten zoals auto’s of motorfietsen. Een elektrische fiets kopen is een goed idee. Je moet eerst alle informatie met betrekking tot deze fiets te weten komen. Zo weet je zeker dat een e-bike voor jou de beste optie is. Wat moet je allemaal weten over elektrsiche fietsen? Dat lees je hier!

 

Wat is het verschil tussen e-bike en een gewone fiets?

Elektrische fietsen van Profibike lijken qua uiterlijk op gewone fietsen, maar met enkele extra functies. Elektrische fietsen hebben elektromotoren waarmee ze sneller en verder kunnen bewegen dan traditionele fietsen. Ze hebben een batterij nodig om deze motor te laten draaien. Daarnaast is de e-bike zwaarder dan traditionele fietsen. Elektrische fietsen kunnen tot 30 km per uur rijden op een vlakke ondergrond zonder te trappen en tot wel 50 km per uur wanneer er wordt getrapt. De snelheid van een e-bike is echter afhankelijk van het vermogen en het type fiets.

 

Hoe werkt een e-bike?

Elektrische fietsen hebben verschillende modus, waarmee je ze kunt gebruiken als een normale fiets of een elektrische fiets. Dit is afhankelijk van je behoeften. Je kunt tussen deze modi schakelen door op een knop op je stuur te drukken of door gewoon te schakelen terwijl je fietst zoals normaal. Bovendien hebben veel elektrische fietsen een optionele trapondersteuning,. Dit betekent dat ze als gewone fietsen kunnen worden gebruikt, zelfs als ze niet door elektriciteit worden aangedreven. Als de batterij leeg is, gebruik je deze fiets nog steeds als een gewone fiets.

 

De voordelen van elektrische fiets

Als je op een elektrische fiets rijdt, hoef je je geen zorgen te maken dat je te snel gaat of moe wordt voordat je je bestemming bereikt. De motor doet namelijk het meeste werk. Veel mensen gebruiken hun elektrische fiets als hun primaire vervoersmiddel. De reden is dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over trappen wanneer ze bergopwaarts gaan of dat ze gewoon extra hulp nodig hebben om zich sneller te verplaatsen. Fietsen op een elektrische fiets is handiger dan op een gewone fiets, omdat je niet snel moe wordt. Dit voertuig is ook milieuvriendelijk, dus het veroorzaakt geen luchtvervuiling in ons milieu.

 

Lees ook eens: