Zit jij eraan te denken om een elektrische auto te kopen? Rijden in een elektrische auto heeft veel voordelen! Lees hieronder waarom jij vandaag nog een elektrische auto aan moet schaffen.

1.     Goedkoper rijden

Elektrisch rijden is goedkoper dan rijden in een benzineauto. Benzine is namelijk een stuk duurder. Echter is de aanschaf van een elektrische auto wel weer duurder. Bij een elektrische auto hoef je namelijk nooit meer te tanken, het kost alleen elektriciteit als de auto opgeladen moet worden.

2.     Beter voor het milieu

Elektrische auto’s stoten minder CO2 uit tijdens het rijden. CO2 zorgt voor de opwarming van de aarde. Deze broeikasgassen houden de warmte namelijk vast, waardoor de aarde opwarmt. Als de aarde opwarmt, stijgt de zeespiegel. Dit komt doordat ijskappen en gletsjers smelten. Oorzaken hiervan zijn meer overstromingen en doordat de aarde opwarmt zal het ook droger zijn op aarde, wat voedseltekorten tot gevolg kan hebben. De opwarming moet zoveel mogelijk beperkt blijven en wanneer je rijdt in een benzineauto help je hier alleen maar aan mee.

3.     Gemakkelijker in onderhoud

Doordat een elektromotor geen bewegende delen bevat, vindt er ook minder slijtage plaats. Hierdoor hoef je niet zo vaak de onderdelen te vervangen. Bij een benzineauto is dit wel het geval. Dit bespaart je een hoop onderhoudskosten.

4.     Vergoedingen voor elektrisch rijden

Er bestaan verschillende vergoedingen die je kunt ontvangen wanneer je elektrisch rijdt. Zo kun je subsidie krijgen als particulier als je een elektrische auto koopt. Zakelijke rijders betalen een lagere bijtelling. Daarnaast hoef je geen wegenbelasting te betalen als je in een elektrische auto rijdt. Allerlei voordelen dus om voor elektrisch te kiezen.

Ben jij al overtuigd? Kijk dan bijvoorbeeld al eens naar verschillende elektrische modellen, zoals de Polestar 2 of de Tesla Model 3. Beide elektrische modellen die zeker de moeite waard zijn om even te bekijken.