We vinden het ontzettend belangrijk om onze mentale gezondheid op orde te houden, maar onze lichamelijke gezondheid is net zo belangrijk. Veel mensen gaan al naar de fysiotherapeut, of zijn als eens bij de fysiotherapeut geweest in hun leven. Dit komt omdat fysiotherapie heel erg goed kan zijn voor je lichaam, maar je kunt het nog een stapje beter maken. Je kunt er namelijk EMS-training aan toevoegen. Hieronder vertellen we je hoe EMS-training en fysiotherapie elkaar kunnen aanvullen.

Wat houdt EMS-training in

Bij EMS-training worden de spieren gestimuleerd door middel van elektrische impulsen. Deze impulsen worden dus rechtstreeks naar de spieren gestuurd. Dit kan omdat er allemaal elektroden op je lichaam worden geplakt waar de elektrische impulsen doorheen zullen vloeien. Hierdoor worden je spieren dieper gecontracteerd. Mocht je op zoek zijn naar een plek die EMS-training aanbiedt, kijk dan eens bij de EMS training Den haag

EMS-training en fysiotherapie

EMS-training koppelen met fysiotherapie kan een goede zet zijn, EMS-training kan namelijk helpen bij de spierherstel en revalidatie, iets wat bij fysiotherapie centraal staat. Op deze manier kunnen zwakke spieren ook worden versterkt, wat er voor kan zorgen dat problemen worden opgelost. Ook kan het pijn verlichten, soms heeft iemand namelijk een chronische aandoening zoals rugpijn, door spieren te stimuleren kan dit minder worden. Verder willen ze bij de fysiotherapeut natuurlijk altijd dat je zo mobiel mogelijk bent, zelfs mensen met spieratrofie kunnen hiermee hun spierfunctie verbeteren. Als je nog op zoek bent naar een goede fysiotherapeut, kijk dan eens bij fysiotherapie den haag.

Voordelen

Omdat je met EMS-training specifieke spieren kan stimuleren, kun je ook specifieke problemen oplossen. De EMS-trainingssessies zijn ook nog eens erg kort, dus je hoeft er niet veel tijd aan te spenderen. Ook is het voor de meeste mensen gewoon veilig en je hersteld ook nog eens sneller.

De lichamelijke gezondheid van onszelf is minstens net zo belangrijk als de mentale gezondheid. Voor je lichamelijke gezondheid kun je een tal van dingen doen, zo ook naar de fysiotherapeut gaan. Een fysiotherapeut in combinatie met EMS-training is al helemaal goed, want zo kun je specifieke problemen aanpakken en het helpt ook nog eens bij het herstel van je spieren. Ook kunnen zwakke spieren worden versterkt en je kunt er een stuk mobieler van worden. De EMS-sessies kosten niet heel veel tijd en het is over het algemeen veilig voor iedereen.