Wanneer je een wat oudere fietsaccu hebt dan kom je helaas veel problemen en ergernissen tegen. Zo kun je steeds kortere afstanden fietsen, duurt het lang om op te laden en ga zo maar door. Dit betekent helaas dat de accu op is en het tijd is voor een nieuwe, maar welke fietsaccu is nu het beste? Ga je dezelfde kopen, ga je voor een andere originele of kies je een compatible fietsaccu? Goede vragen. In dit artikel gaan wij jou uitleggen hoe jij de beste fietsaccu voor jouw e-bike kunt kopen. Er bestaan namelijk niet iets als beste fietsaccu. Welke fietsaccu het beste is hangt af van jouw fiets, jouw wensen en natuurlijk het budget. Wij gaan je helpen met het kiezen van een geschikte fietsaccu. Lees je mee? Daar gaan we.

Zoek de geschikte fietsaccu

Helaas zijn fietsaccu’s niet gestandaardiseerd. Dit betekent dat elke accu bijna anders is, zelfs binnen een fietsmerk zelf worden verschillende accusoorten gebruikt. Om tot een geschikte fietsaccu te komen is het belangrijk om informatie te hebben over het soort fiets dat je hebt, zoals bijvoorbeeld het fietsmerk, het model, modeljaar en eventuele andere specificaties. Controleer altijd de accu die je gekozen hebt t.o.v. je oude accu. Is het dezelfde stekkeraansluiting en de juiste oplader? Let hier goed op. Je kunt kiezen voor een originele accu van hetzelfde merk of voor een vervangende of compatible accu van een ander merk.

Tip: Op zoek naar een goed fietsaccu merk? Bekijk dan eens naar een Shimano accu.

Waarvoor ga je de fietsaccu gebruiken?

Een ander belangrijke factor bij het kiezen van een geschikte fietsaccu is het doel van de aankoop. Gebruik je je e-bike vooral voor korte afstanden? Dan heb je natuurlijk genoeg aan een fietsaccu met een lagere Wh. Wil je de fietsaccu gebruiken voor langere afstanden? Dan kom je al gauw uit bij een fietsaccu met 400 of 500 Wh. Een geschikte e-bike accu kopen doe je bij Jouwfietsaccu.nl!

Koop alleen bij een betrouwbare webwinkel

De veiligheid van een fietsaccu is minstens zo belangrijk als de kwaliteit en capaciteit ervan. Accu’s zijn en blijven nu eenmaal moeilijk te blussen. Het is dus erg belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare webwinkel die enkel en alleen originele of passende accu’s verkoopt. Er zijn helaas veel (buitenlandse) webwinkels met een ondeugdelijk productieproces. Let hier op. Bij Jouwfietsaccu.nl vind je betrouwbare accu’s van topmerken tegen de scherpste prijzen!