actie, atleten, bewegend

Een e-bike is voor veel mensen een dure aanschaf. Een gemiddelde e-bike kost in Nederland dan ook €1.800,-. Dit is een hoog bedrag en daardoor zijn e-bikes ook erg diefstal gevoelig. Om er voor te zorgen dat je niet al dat geld meteen kwijt bent, kun je voor een fietsverzekering kiezen. In dit blogartikel vertellen we je dan ook meer over een fietsverzekering voor een e-bike.

Wat zit er in een fietsverzekering?

Er zijn verschillende aspecten waar een fietsverzekering uit kan bestaan. Zo kun je je fiets verzekeren tegen diefstal, tegen schade of beide. De kosten van de fietsverzekering kunnen dan ook erg uiteenlopen. Dit heeft er mee te maken welke fiets je precies bezit tegen welke aspecten je hem wil verzekeren. Het is dan ook verstandig om voor jezelf na te gaan wat je precies zou willen van je fietsverzekering. Zo kan het zijn dat je de fiets enkel gebruikt voor langere fietsritten naar je werk en je hem nooit op onveilige plekken hoeft te parkeren. In dit geval is het niet nodig om hem te verzekeren tegen diefstal, maar is een fietsverzekering voor schade wel handig. Dit kan je dan ook maandelijkse kosten besparen.

Wat zijn de precieze kosten van een fietsverzekering?

Zoals eerder vermeld kunnen de kosten erg uiteenlopen. Wanneer je kiest voor een fietsverzekering voor diefstal én schade, kun je al voor 4 euro per maand de fietsverzekering krijgen. Daarnaast kun je ook letten op de looptijd van de verzekering. Zo krijg je bijvoorbeeld bij sommige aanbieders een lange looptijd voor een lagere prijs, en bij andere aanbieders een korte of maandelijks opzegbare looptijd tegen een iets hogere prijs. Dit kan handig zijn als je de fiets bijvoorbeeld alleen in de zomermaanden wilt gebruiken. Dan kun je kiezen voor een maandelijks opzegbare fietsverzekering. Deze kun je dan als het zomer wordt kiezen en als het winter wordt opzeggen.

Kun je overstappen van fietsverzekering?

Een overstap kan in veel gevallen gewenst zijn. Wanneer je een korte looptijd hebt die je bijvoorbeeld iedere maand op kunt zeggen, of je fietsverzekering is aan zijn einde, kun je overstappen. Dit is vaak een erg voordelige keuze omdat de kosten lager zijn bij een andere aanbieder. Een overstap is daarnaast in de meeste gevallen ook erg snel geregeld. Zo kun je gemakkelijk de aanbieders vergelijken en op basis van jouw specifieke belangen de nieuwe aanbieder kiezen. Je hoeft enkel je huidige fietsverzekering af te zeggen en de nieuwe aan te melden. Bent u toch niet tevreden over de overstap? Je hebt altijd een 14 dagen bedenktijd als je overgestapt bent. Hierdoor kun je altijd de overstap nog wijzigen als je binnen het termijn toch beslist om het niet te willen. De fietsverzekering is in de meeste gevallen een goede keuze. Ondanks dat er veel verschillen zijn in de verschillende aanbieders, doe je er in de meeste gevallen goed aan om je fiets te verzekeren. Je wilt immers niet binnen een maand al weer een nieuwe te moeten kopen!

Aparte verzekering voor een speed pedelec?

Tegenwoordig is de speed pedelec helemaal hip. Bij de meeste fietsverzekeraars kun je ook een speed pedelec verzekeren. Je hoeft daar dus geen aparte verzekering voor af te sluiten.