Het aantal keren dat je een beoordeling van een ligfiets hebt gezien en ook geloofde “dat ziet er eenvoudig en zo comfortabel uit”, en ook als een persoon die er een heeft, zal je zeker vertellen dat het rijden tussen deze machines ongelooflijk comfortabel is.

Elke persoon die op een ligfiets rijdt, zit achterover in een stoel (in tegenstelling tot op een zadel) die u helpt met uw rug. Niet alleen heb je niet te maken met een pijnlijke rug, of een pijnlijke basis, maar je zult zeker niet langer last hebben van geschaafde benen, dit komt omdat je billen in een brede stoel zitten en ook je benen voor je uit zijn met een spatie ertussen dus je benen zijn niet meer tegen elkaar aan schrobben (wat het schuren veroorzaakt).

Het is dus belangrijk om bij het bekijken van evaluaties van de vele soorten ligfietsen die momenteel beschikbaar zijn, een aantal punten te bekijken voordat u een beslissing neemt. Zo kan het voor iemand belangrijk zijn om een spiraalveer of luchtveer in zijn of haar fiets te hebben. Een luchtveer veert vele malen agressiever dan een spiraalveer. De keuze hiervoor is geheel afhankelijk van de persoon in kwestie.

Er zijn verschillende gebieden waar u dergelijke getuigenissen kunt ontdekken, van professionele fiets- en fietspublicaties tot die op professionele ligfietswebsites. Waarom belt u niet alleen naar een aantal online forums, maar ook naar internetsites die gespecialiseerd zijn in ligfietsen en waar u een onpartijdige mening krijgt over de vele beschikbare fietsstijlen.

Met het beste in gedachten hieronder worden enkele punten aangeboden waar u aan moet denken terwijl u de vele evaluaties bekijkt over ligfietsen die u daadwerkelijk hebt gevonden. Hoeveel geld moet u investeren? U wilt niet kijken naar evaluaties voor dat soort ligfietsen die zijn gemaakt voor detaildoelen.