Veel mensen zeggen het wel eens, maar er zijn er een stuk minder die het echt doen: vaker de fiets nemen en de auto laten staan. Veel mensen hebben het wel eens als een goede voornemen gehad, maar helaas winnen de gewoontes het hier vaak van. Toch zijn er tegenwoordig een hele hoop verschillende soorten fietsen op de markt waarmee het fietsen nog een stuk gaver is geworden dan het nemen van de auto. Zo zijn de elektrische fietsen steeds populairder en schaffen ook meer mensen er een aan, het is dan ook een goed motivatie om vaker met de fiets te gaan. Wil je meer weten hier over? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie over elektrische fietsen.

Hoe werkt een elektrische fiets?

Een elektrische fiets werkt natuurlijk anders dan en normale fiets, je wordt hier namelijk een beetje geholpen door energie. Een elektrische fiets combineert jouw kracht met de kracht van een elektromotor. Deze motor ondersteunt je tot ongeveer 25 kilometer er uur en als je een speed pedelec hebt dan ga je zelfs 45 kilometer per uur. De elektriciteit helpt je om een stuk harder te gaan, maar de beweging zet je alsnog met je eigen kracht in gang. Er zitten namelijk sensoren in de fiets die je snelheid, trapkracht en ook de rotatie van de pedalen meten om zo een gepaste snelheid aan te namen. 

Waarom kiezen voor een elektrische fiets?

Veel mensen kiezen voor een elektrische fiets om de snelheid. Vaak is het excuus om een auto of een scooter te pakken dat het “sneller” is dan met de fiets, dat excuus heb je nu niet meer. Een elektrische fiets gaat erg hard en daardoor ben je overal erg snel. Doordat de fiets werkt op jouw eigen kracht is het een goede oefening en lever je alsnog een hoop lichamelijke inspanning. Het is dus ook nog steeds goed voor je lichaam.

Wat is de beste elektrische fiets om aan te schaffen?

Als je voor een fiets wilt gaan die erg snel is een 45 kilometer per uur kan behalen dan is de speed pedelec Klever een hele goede keuze. Deze fiets is namelijk van hoge kwaliteit en de batterij gaat ook heel wat jaren mee. Zo weet je dan ook zeker dat de fiets een goed investering is en dat je er een hoop jaren plezier van zult hebben.