Genieten van mooi weer, dat doen veel Nederlanders graag door fijn een stukje te toeren. Op de fiets bijvoorbeeld, of met de oldtimer. Maar het is goed om voor vertrek altijd even een paar dingen te checken. Zoals je oldtimerverzekering bijvoorbeeld, maar er is nog meer!

Controleer je banden voor vertrek

Als je auto of fiets lang binnen heeft gestaan, kan de spanning van je banden minder worden. Dat rijdt natuurlijk niet zo lekker, dus controleer dat even voor je vertrekt. Kijk ook goed naar de staat van de banden. Hebben ze nog genoeg profiel of zie je al plekken van slijtage? Beter tijdig vervangen dan onderweg met een lekke band komen te staan.

Trouwens, wist je dat je bij een fietsverzekering vaak ook extra pechhulp kunt afsluiten? Die komen je helpen als je onderweg door pech niet meer verder kunt fietsen. Fijn idee toch?

Eten en drinken mee?

Als je wat langer op pad gaat is het slim om wat te eten en drinken mee te nemen. In ieder geval een flesje water, maar een paar boterhammen en wat fruit is ook een goed idee. Je kunt natuurlijk ergens onderweg wat eten halen. Maar dan moet er maar wel net iets te vinden zijn op je route. Bovendien kan dat vaak nog best een dure grap zijn.

Laad je telefoon op voor vertrek

Nu bijna iedereen een smartphone heeft, behoort verdwalen eigenlijk tot de verleden tijd. Je telefoon is voorzien van gps en met behulp van een app zoals Google Maps of Apple Maps zie je zo waar je bent. Maar dan moet je telefoon natuurlijk wel opgeladen zijn, want met een lege accu heb je niets aan die handige apps. Laad ‘m dus op voor vertrek en neem een extra accu mee wanneer je telefoon snel leeg raakt.

Let extra goed op tijdens het rijden

Je gaat lekker toeren om van de omgeving te genieten. Vooral als je ergens komt waar je nog nooit eerder bent geweest. Maar dat is ook een reden om extra goed op de weg te letten. Een onbekende weg betekent dat je de situatie niet goed kent en misschien eerder een verkeersbord over het hoofd ziet. Geniet dus van al het moois dat je ziet, maar blijf ook altijd scherp op wat er om je heen gebeurt. Dan kom je ook altijd weer veilig thuis. Veel toerplezier!