Je bent al in meerdere winkels geweest om te kijken naar elektrische fietsen. Je krijgt steeds een ander advies, dat toevallig altijd overeenkomt met de selectie fietsen die ze in de winkel hebben staan. Voor onafhankelijk advies moet je niet in de winkel zijn, maar in de webshop. Natuurlijk, daar staan ook de nodige verkooppraatjes, maar de feiten liegen niet. En je kunt ook op je gemak merken en modellen met elkaar vergelijken. Maar hoe ga je betalen? Contant, via creditcard of wil je een e bike leasen? Hoe de laatste optie werkt leggen we op deze pagina uit.

Waar kun je een e bike leasen?

Om een leasecontract af te sluiten op een elektrische fiets heb je A: een winkel nodig die e bikes verkoopt en B: een winkel die ook lease als betaaloptie aanbiedt. Fastfuriousscooters.nl is een Nederlandse webshop (met overigens ook echte winkels) die aan beide voorwaarden voldoet. Dit is van oorsprong een scooter specialist die vanuit hun expertise met gemotoriseerde tweewielers nu ook elektrische fietsen in hun assortiment hebben opgenomen. Daarbij leveren ze meerdere merken die van vrij goedkoop naar behoorlijk ‘premium’ gaan. Zeker in die hogere klasse lopen de prijzen snel op, zeker als je ook nog extra opties wilt nemen zoals een accu met meer capaciteit. En dan wordt een e bike leasen plotseling heel interessant.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-fietsen/

Op de pof kopen

Ken je dat gezegde? “Op de pof kopen” betekent dat je iets koopt waar je niet direct voor betaalt. Van oorsprong was het een risico voor de verkopende partij of ze ooit dat geld terug zouden zien, denk aan een kastelein die maar moest zien hoe en wanneer die drankrekening betaalt zou worden. Later zijn we het wat netter “kopen op afbetaling” gaan noemen, en nu noemen we het leasen. Dit is zoals je wel zult begrijpen een Engelse term die staat voor betalen in termijnen. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen een operational lease en een financial lease:

  1. Operational lease: Dit staat in praktijk meestal voor huren met onderhoud. Bedrijven leasen vaak auto’s waar onderhoud deel van uitmaakt, maar het bedrijf wordt niet de juridisch eigenaar van het voertuig.
  2. Financial lease: Dit staat voor kopen op afbetaling. Je gaat een overeenkomst aan met een geldverstrekker voor een periode. Je bent eigenaar van het product, na aflossing mag je het product ook gewoon houden. Je moet wel zelf zorgen voor het onderhoud.

Die tweede optie bedoelen we dus met een e bike leasen via Fastfuriousscooters.nl. Daarbij is de webshop de partij die de elektrische fiets levert, het is niet de geldverstrekker.

Bij wie leen je geld?

In het geval van Fastfuriousscooters.nl wordt het leasecontract afgesloten via Santander. Dit is een geldverstrekker met al ruim twintig jaar ervaring. Die schieten het bedrag voor aan de leverancier, en daar betaal je in maandelijkse termijnen het geld aan. Uiteraard zijn hier wel voorwaarden aan verbonden zoals:

  • De minimale leeftijd is 18 jaar, de maximale leeftijd is 71 jaar.
  • Je moet een inkomen van minimaal 1000 euro per maand hebben.
  • Je moet in Nederland wonen.
  • Je mag geen negatieve BKR registratie hebben.

Wanneer je aan bovenstaande voorwaarden voldoet kun je een overeenkomst aanvragen. Na toetsing zul je dan een akkoord ontvangen, een afkeuring of een vraag voor meer informatie. Je kunt kiezen voor een periode van 12 tot 72 maanden. Hoe groter het aantal termijnen hoe lager het maandbedrag, de rente wordt dan wel hoger. Als jouw aanvraag wordt goedgekeurd kun je online alles afhandelen. Jouw leasecontract geldt dan voor de webshop als betaling, en jij wordt direct eigenaar van de elektrische fiets.

Lees op de website van Fastfuriousscooters.nl alles over een e bike leasen voor privégebruik, en bekijk uiteraard ook het assortiment elektrische fietsen. Meer vragen? Neem dan gewoon even contact op.