Het leasen van een fiets wordt steeds populairder en aantrekkelijker. Voor zowel particulieren als ondernemers is het leasen van een fiets steeds aantrekkelijker. Maar waar moet je nou op letten als je een fiets gaat leasen? In dit artikel bespreken we de belangrijkste aandachtspunten.

Bijtelling van de leasefiets

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om een fiets op de zaak te leasen. Dit komt mede door de aantrekkelijke bijtelling van 7%. Maar deze bijtelling werkt anders dan bij het leasen van een auto op de zaak.

In het kort: De 7% bijtelling op de leasefiets wordt berekend over de consumentenadviesprijs. Dit is een vaste prijs die in een prijslijst staat. Extra onderdelen die aanschaft voor de fiets vallen hier niet onder en hebben dus geen invloed op de bijtelling.

Ben jij een goede onderhandelaar en weet je een mooi bedrag van de leasefiets af te praten? Dat is goed voor je maandelijkse leaseprijs, maar de bijtelling blijft hetzelfde.

5 handige e-bike tips

De meeste leasefietsen zijn elektrische fietsen. Ook wel e-bikes genoemd. Om het maximale uit je e-bike te halen hebben we enkele tips:

  • Zorg dat de banden van de e-bike op de juiste spanning staan. Zo genereer je een langere actieradius op een volle accu.
  • Laad de accu altijd op bij 40% of minder.
  • Is de accu volgeladen? Haal deze dan van de lader. Dit zorgt voor een langere levensduur van de accu.
  • Begin in een lichte versnelling en ga dan langzaam opschakelen naar een zwaardere versnelling. Ook dit zorgt ervoor dat je de accu optimaal gebruikt.
  • Tijdje niet gefietst op de e-bike? Laad de accu dan tijdig bij. Een accu loopt namelijk heel langzaam leeg, ook als deze niet gebruikt wordt.

Hopelijk zorgen bovenstaande tips voor een betere e-bike beleving! Heel veel fietsplezier!