Fietsen is een zeer leuke activiteit om te doen. Veel mensen doen het dan ook dagelijks. Vooral in Nederland is fietsen heel erg populair. Alles zit natuurlijk in de buurt en je kunt bijna overal wel heen met de fiets. Maar ook als je op vakantie gaat kan het leuk en handig zijn om je fiets mee te nemen. Dan kun je overal naartoe rijden en alle leuke plekjes langsgaan waar je met de auto niet kunt komen. Hiervoor moet je natuurlijk wel de goede spullen hebben. Als je je fiets mee wilt nemen achterop je auto dan is het handig om bijvoorbeeld een thule fietsendrager of een Pro User fietsendrager aan te schaffen. Dan kan je je fiets zeer eenvoudig over mee naartoe nemen, ook naar het buitenland.

Zware elektrische fietsen

Er gaat natuurlijk niets boven een dagje weg met de fiets als het een lekkere warme zomerdag is. Echter gaat dat niet zo heel eenvoudig als je gebruikmaakt van een elektrische fiets. elektrische fietsen zijn vaak een stuk zwaarder dan fietsen die niet elektrisch zijn. Als jij je fiets vervolgens mee wilt nemen op je auto dan moet je er wel goed op letten dat jij daar de juiste spullen voor hebt. Zeker als je meerdere zware fietsen mee moet nemen achterop je auto, is het belangrijk dat je daar rekening mee houdt. Het is daarom slim om je er eerst in te verdiepen en te kijken of je wel de juiste spullen voor hebt. Zo niet, dan moet je deze eerst aanschaffen. Het zou vervelend zijn als jouw fietsen ineens midden op de snelweg worden achtergelaten.

Goedkopere versus duurdere fietsendragers

Er zijn verschillende soorten fietsendragers te krijgen in de winkel. En elk van deze fietsendrager is weer geschikt voor andere soorten fietsen. Zo is de een misschien wel goedkoper dan de ander, maar het kan zijn dat deze van minder goede kwaliteit is en sneller kapot zal gaan. Dan is het op de lange duur goedkoper om de duurdere aan te schaffen, omdat deze langer mee zal gaan dan de goedkope. Kijk daarom altijd eerst naar de reviews voordat je er een gaat kopen.

Fietsendragers voor verschillende soorten fietsen

Ook zijn niet alle fietsendragers geschikt voor jouw soort fiets. Zoals er net al werd verteld zijn elektrische fietsen vaak veel zwaarder in gewicht dan niet elektrische fietsen. Dit zorgt ervoor dat niet alle fietsendragers geschikt zijn voor elektrische fietsen. Over het algemeen staat dit er ook bij als je online zoekt naar een fietsendrager. Als je in een winkel op zoek bent naar de juiste fietsendrager is het altijd handig om er een medewerker bij te halen die er verstand van heeft. Zo weet je zeker dat je niet met een miskoop thuis komt.

 

Fietsendrager voor het hele gezin

Er zijn ook fietsendragers die geschikt zijn om wel vier fietsen te kunnen dragen. Als je bijvoorbeeld op vakantie gaat met je hele gezin en van plan bent om veel te gaan fietsen, dan is het natuurlijk super handig als je deze eenvoudig achterop je auto mee kunt nemen. Super handig dus dat er tegenwoordig fietsendragers in alle maten en voor alle fietsen te krijgen zijn. Zo kun jij optimaal genieten van je vakantie.

Lees ook eens hoe je de juiste fietsbril op sterkte kunt aanschaffen.