De elektrische fiets is tegenwoordig niet meer van straat weg te denken. Veel ouderen hebben een elektrische fiets maar ook jongere mensen die vaak lange stukken fietsen schaffen steeds sneller een elektrische fiets aan. Een fiets kopen is over het algemeen al best lastig, laat staan een elektrische fiets. In dit artikel lees je een aantal tips voor het kopen van een elektrische fiets en waar je op moet letten bij aankoop van een elektrische fiets

Belangrijke onderdelen

Er zijn een paar onderdelen erg belangrijk, hier moet je van tevoren goed over nadenken en ook goed op letten bij de aankoop van je elektrische fiets. Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat voor soort elektrische fiets je wilt gaan kopen. Net als normale fietsen heb je bij elektrische fietsen veel verschillende soorten. Zo heb je elektrische stadsfietsen, elektrische mountainbikes, elektrische bakfietsen of elektrische vouwfietsen. Waar wil je de fiets voor gaan gebruiken en welke fiets is dan het handigst om te gebruiken?

Ten tweede is het belangrijk om goed te kijken naar de accu die je koopt en vooral het vermogen van de accu. Hoe hoger het vermogen, hoe groter de actieradius van je fiets. Hierbij is het dus goed om te kijken welke afstand je voornamelijk met je fiets gaat fietsen. Woon je op een boerderij net buiten het dorp en moet je iedere dag naar school in het dorp? Dan kun je best een accu met iets minder vermogen aanschaffen omdat deze afstand niet ontzettend ver is. Ga je iedere dag naar je werk op de fiets in een ander dorp of andere stad en ben je lang onderweg? Dan is het slim om een elektrische fiets aan te schaffen maar daarbij een accu met een hoog vermogen. 

De aankoop van de elektrische fiets

Ben je er helemaal uit en heb je bepaald welke fiets je wilt kopen? Het is misschien toch slim om eens naar een fietsenwinkel te gaan waar ze verschillende elektrische fietsen aanbieden. Bij de fietsenwinkel kun je wellicht een proefrit maken, dit is zeker aan te raden. Tijdens zo’n proefrit kom je er achter of de door jou uitgekozen fiets ook daadwerkelijk fijn fietst en of dit de juiste keuze is.