Gebruik jij een e-bike het liefst om op optimale snelheid naar je werk of andere afspraken te gaan, of vooral om zware boodschappen mee te vervoeren? Of vind je vooral de extra ondersteuning wel prettig als je met een kind op je fiets op pad gaat? Al dit soort redenen om voor een e-bike te kiezen, vragen om een ander soort fiets. Of om eentje die je gemakkelijk aan de situatie aan kunt passen, natuurlijk.

Iedere dag is anders

Geen dag in ons leven is hetzelfde, en daarmee is ook de manier waarop we onze fiets gebruiken iedere dag anders. De ene dag wil je er een flinke lading boodschappen mee vervoeren, terwijl je de andere dag vooral zo snel mogelijk van A naar B wilt fietsen. Misschien fiets je soms met 1 of meerdere kinderen in zitjes op je fiets, maar ga je ook vaak genoeg zonder hen op stap.

Het is lastig om een fiets te vinden die op al deze momenten helemaal perfect is. Vaak is het een kwestie van concessies doen: een transportfiets, waar je met veel pijn en moeite ook een kinderzitje op zou kunnen installeren, bijvoorbeeld. Daardoor valt er, op het kind na, vaak weinig meer te transporteren, helaas.

Dat moet anders kunnen, toch? Zo’n toch best prijzige e-bike koop je niet om hem niet voor alles te kunnen gebruiken wat je eigenlijk zou willen. Je wilt er simpelweg alles mee kunnen doen wat je in het dagelijks leven zou willen, en liefst zonder steeds met gereedschap in de weer te moeten.

Een fiets voor iedereen

Deze kwestie hield ook de makers van de Muto bike bezig. Niet geheel toevallig gaat het hier om een Nederlands merk, er is tenslotte geen volk dat de fiets voor zoveel verschillende dingen gebruikt als wij. Zij gingen aan de slag met de Muto, met als doel een e-bike te ontwerpen die perfect geschikt is voor dagelijks gebruik in de stad, wat je er ook mee wil doen.

De ene dag vervoer je er je kinderen op, de volgende dag de boodschappen. De ene dag wil je wat ondersteuning bij het trappen, terwijl je de volgende dag even aan je conditie wilt werken en zelf al het wel wilt verrichten.

Uitgangspunt was dat deze fiets alles moest kunnen, zonder dat er ingewikkelde aanpassingen voor nodig zijn voor de gebruiker. Dat resulteerde in een handig klik-systeem en een flink aantal accessoires, dat je naar behoefte aan de voorkant of de achterkant van je fiets kan klikken. De ene dag is dat extra ruimte voor je boodschappen, bijvoorbeeld door een krat of tas te bevestigen, de andere dag is dat een kinderzitje. Aan jou de keuze en de flexibiliteit om dit snel te kunnen veranderen. Ook kun je gemakkelijk de accu een dagje verwijderen, en de vrijgekomen ruimte gebruiken voor andere dingen. Maar net wat jij wilt!