Fietstassen heb je in allerlei soorten en maten. Ze zijn ook in verschillende materialen verkrijgbaar. Heel veel fietstassen hebben ook vrolijke motieven. Je kunt je fiets makkelijk herkennen aan je fietstassen. Bovenal zijn ze heel praktisch, omdat je er heel veel spullen in mee kunt nemen. Het belangrijkste verschil tussen de verschillende fietstassen is of het gaat om een enkele of dubbele fietstassen. Er zijn drie belangrijke voordelen van fietstassen.

Het evenwicht is beter dan met een losse fietstas

Een dubbele fietstas heeft drie voordelen boven een enkele fietstas. Een belangrijk voordeel ten overstaan van een enkele fietstas is het evenwicht. Een dubbele fietstas zit aan beide kanten van de bagagedrager. Als je de inhoud over beide delen goed verdeeld, heb je veel minder problemen met het evenwicht dan met een enkele fietstas. Zeker als je evenwichtsgevoel niet zo geweldig is, doe je er verstandig aan een dubbele fietstas aan te schaffen. Je kunt overwegen om twee losse fietstassen te kopen en aan beide kanten van de fiets te plaatsen. Die kun je daarna makkelijker meenemen. Een dubbele fietstas laat je op de fiets zitten. Het is overigens ook mogelijk dubbele fietstassen aan de voorkant op je fiets te bevestigen. Voor fietsvakanties waarbij je veel spullen nodig hebt, is dat ideaal. Je kunt in dat geval zowel aan de achterkant als de voorkant fietstassen bevestigen. Je hebt dan wel bevestigingsmateriaal nodig aan de voorkant.

Je kunt veel en zware spullen meenemen

Een tweede belangrijk voordeel van dubbele fietstassen is dat je heel veel spullen mee kunt nemen. Zeker als je kiest voor fietstassen met een groot volume kun je makkelijk twee grote boodschappentassen meenemen op de fiets. Neem je fietstassen die ook nog een deel op het bagagerek heeft, kan er nog veel meer in. Over ruimtegebrek hoef je je in dat geval geen zorgen te maken. Ook als je een elektrische fiets hebt, kun je een dubbele fietstas op je fiets plaatsen. Dat heeft als bijkomend voordeel dat je ook zware goederen op je fiets kunt vervoeren. Op een gewone fiets is dat niet zo prettig, omdat je dan meer moeite moet doen om te blijven rijden. Op de elektrische fiets zet je gewoon de hulpmotor aan en heb je nergens last van. Als je voor zware dingen normaal de auto zou pakken, kun je nu de fiets pakken. Dus je bent gezond en milieuvriendelijk bezig. Er is dus heel veel te zeggen voor dubbele fietstassen. Let er wel op dat de tassen waterdicht en goed afsluitbaar zijn.