Nederland staat bekend om de hoeveelheid fietsen die in dit land te vinden zijn. Iedereen heeft wel één fiets of misschien wel meerdere. Een fiets is alleen niet een klein ding die je makkelijk in een la kan opbergen. Wanneer je in een flat woont, kan het al helemaal moeilijk zijn om je fiets op te bergen. Lees hieronder hoe je jouw fiets het beste kan opbergen.

Hou de fiets veilig

Ongeacht de prijs die je hebt betaald voor je fiets, wil je natuurlijk voorkomen dat je fiets wordt gestolen. Vooral in grote steden is dit een groot probleem. Doe je fiets daarom altijd op slot als je hem neerzet. Het maakt niet uit hoe lang je weg bent. Het is ideaal als je dan ook nog een hangslot hebt die je kan gebruiken om je fiets bijvoorbeeld aan een fietsenrek vast te zetten. Op deze manier beperk je de kans dat de fiets gestolen wordt. Maar zelfs thuis kan een fiets gestolen worden. Heb je een schuur die op slot kan? Dit zorgt voor nog meer zekerheid. Je kan er ook voor kiezen om alle fietsen aan elkaar vast te zetten. Woon je in een flat? Misschien is het dan mogelijk om je fiets in de gang neer te zetten. Op deze manier blijft je fiets veilig thuis.

Weinig ruimte

Heb je geen schuur of tuin ter beschikking en wil je graag dat je fiets veilig binnen is? Dan kan je kiezen voor een fiets ophangbeugel. Hiermee kan je de fiets ophangen waardoor de fiets niet in de weg staat binnen. Dit kan je dan bijvoorbeeld in de gang doen. Zo heb je zekerheid dat de fiets niet gestolen wordt. Een muurbeugel voor je fiets kan echt ruimte besparen in je woning. Je kan een fietsbeugel muur natuurlijk ook gebruiken als decoratie in je woning wanneer je een echte fietsliefhebber bent. Het mooie aan fiets muurbeugels is dat je verschillende soorten hebt. Zo kan je kiezen voor een muurbeugel waar je meerdere fietsen mee kan ophangen. Het is zelfs mogelijk om je fiets aan het plafond op te hangen. Voor een paar tientjes heb je al een muurbeugel voor je fiets.

Binnen opbergen

Hoewel een fiets vaak tegen alle soorten weeromstandigheden kan, is het handig om je fiets droog op te bergen. Op deze manier voorkom je dat je fiets gaat roesten. Het zou zonde zijn als je dure fiets buiten kapotgaat. Hiernaast is het fijn dat als het geregend heeft, je niet op een nat zadel hoeft te zitten. Het brengt alleen maar voordelen met zich mee wanneer je je fiets binnen opbergt.