Ben je op zoek naar een fitnessapparaat voor thuis? Dan kom je al gauw uit bij een airbike of spinningsfiets. Dit is natuurlijk niet voor niets. Beide apparaten zijn erg geschikt voor thuisgebruik en daarom ook zo enorm populair onder sporters die graag thuis willen sporten. In dit artikel gaan wij deze twee fitnessapparaten vergelijken met elkaar, want welke is nu echt beter? En welke zou jij moeten aanschaffen? Wij gaan het je uitleggen! Lees je mee?

Wat is een airbike en wat is een spinningsfiets?

Voordat we beginnen even een opfriscursus over wat nu precies een spinningsfiets en airbike is. Eerstgenoemde zullen de meeste mensen wel herkennen, het is namelijk een fitnessfiets waarmee je kan spinning. Deze sport is de populairste vorm van indoor cycling en kun je herkennen aan het intensieve fietsen op muziek. Een airbike heeft als groot verschil ten opzichte van een spinningsfiets, dat je bij deze work out ook je armen beweegt. De airbike is over het algemeen geschikt voor intensieve en korte trainingen.

Waarmee verbrand je meer calorieën?

Veel mensen beginnen met sporten om vet te verliezen, maar met welk fitnessapparaat verbrand je nu meer caloriën. Is dat de airbike of toch de spinningsfiets? Als maximale vetverbranding je doel is, dan kom je uit bij de airbike. Doordat de airbike een hoge intensiviteit heeft in korte tijd verbrand je erg veel calorieën. Je gebruikt dan ook meer spiergroepen dan op de spinningsfiets. Wil je een airbike kopen? Kijk dan eens op de website van Fitvooralles.nl

Beide zijn geschikt voor in huis

Met de airbike verband je dus meer calorieën, maar is dit wel je doel? Wanneer je gewoon lekker thuis wilt sporten dan maakt het niet echt uit welk fitnessapparaat je aanschaft. Zolang je maar in beweging bent! Wil je dus toch een spinningsfiets kopen? Zeker de moeite waard!