Een elektrische fiets is erg populair en wordt dan ook door veel mensen gebruikt in zowel Nederland als andere landen. Doormiddel van een elektrische fiets ben je toch in beweging, maar word je wel lichtjes geholpen doormiddel van de accu. Dit is dan ook ideaal voor mensen die toch willen bewegen, maar dit niet helemaal volledig zelf kunnen. Ook is het natuurlijk ideaal voor de mensen die geen scooterrijbewijs hebben, maar niet volledig zelf willen fietsen. Toch wordt de accu van de fiets na verloop van tijd zwakker. Een oplossing hiervoor is het reviseren van de accu. In deze tekst lees je meer over het reviseren en hoe je dit het best kunt doen.

Wat is een accu reviseren?
Helaas gaan fietsaccu’s eindeloos mee. Net zoals de batterij van een telefoon wordt ook de accu van een fiets steeds zwakker. Dit kun je merken doordat deze minder goed oplaadt en sneller leeg gaat. In eerste instantie zul je denken dat je een nieuwe accu zou moeten kopen. Gelukkig is er in de meeste gevallen ook een goedkopere oplossing, het reviseren van de accu. Een fiets accu reviseren houdt in dat de oude accu cellen worden vervangen voor nieuwe cellen. Deze cellen bevinden zich in de fietsaccu, maar kun je niet met het blote oog zien.

Kun je zelf een fietsaccu reviseren?
Zoals je in de vorige alinea hebt gelezen wordt er bij een revisie dus de oude cellen vervangen voor nieuwe. Ook al heb je verstand van accu’s is het aan te raden om dit niet zelf uit te voeren. Dit komt omdat je namelijk erg snel onderdelen kunt beschadigingen waardoor je de accu daarna kunt weggooien. Het is dus beter om echt naar een bedrijf te gaan die gespecialiseerd zijn in het reviseren van accu’s. Een revisie is vaak mogelijk, maar helaas zijn er ook gevallen wanneer de accu niet meer te redden is. Dit heeft meerdere factoren. Hierdoor kunnen reparateurs geen garantie geven dat je accu zal herstellen.

Wat zijn de kosten voor het reviseren?
Een fietsaccu revisie heeft niet een bepaalde prijs, dit hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de grootte van de accu, het merk en het type. Wel kun je een schatting maken waarna je uitkomt op een prijs tussen de 200 en 750 euro. Het is dus aan te raden om een financieel plaatje te maken zodat je weet of je beter een nieuwe accu kunt kopen of toch de oude accu te laten repareren.