Als je comfortabel en effectief binnenshuis wilt fietsen, dan is een direct drive fietstrainer de ultieme trainingspartner. Bij een direct drive aansturing dien je eerst je achterwiel van je mountainbike of racefiets te halen. Vervolgens monteer je de achtervork aan de fietstrainer voor een directe verbinding met de cassette. De algehele ervaring van een direct drive fietstrainer voelt veel realistischer aan dan alle andere fietstrainers. Ze zijn echter ook prijziger, maar vandaag de dag zeker betaalbaar als je er regelmatig gebruik van wilt maken. In dit artikel zetten we de 6 beste direct drive fietstrainers voor je op een rij en geven we je wat meer informatie over waar je op kunt letten bij de aanschaf van de beste direct drive fietstrainer.

 

Meer informatie over direct drive fietstrainers; waar let je op bij de aanschaf van de beste fietstrainer

Als je op zoek bent naar een direct drive fietstrainer, dan wil je natuurlijk diverse specificaties goed met elkaar vergelijken. Maar wat zijn de eigenschappen van een fietstrainer? En waar moet je op letten als je een fietstrainer wilt aanschaffen? We zetten de belangrijkste punten voor je op een rij:

 

Vermogen

De maximale weerstand van de fietstrainer wordt belangrijker naarmate je intensiever gebruik maakt van de trainer. Als beginnend fietser kun je prima toe met een fietstrainer van 1500 Watt, maar de fanatieke fietser zal de voorkeur geven aan een trainer die meer weerstand kan bieden zoals de Wahoo Kickr Core met een vermogen van 1800 Watt of de Tacx Neo 2 Smart met een maximaal vermogen van zelfs 2200 Watt. Hoe hoger het vermogen, hoe duurder de fietstrainer over het algemeen zal zijn.

 

Hellingspercentage

De helling kun je naar wens instellen. Wel heeft de fietstrainer een maximum in te stellen hellingspercentage. Bij de Tacx Flux is de maximum hellingspercentage 10% en bij de Tacx Neo 2 maar liefst 25%. Zoals je ziet kunnen de verschillen nogal groot zijn, dus de hellingspercentage is zeker een punt van aandacht bij de aanschaf van een fietstrainer.

 

Geluid

Een direct drive fietstrainer is over het algemeen heel stil als je het vergelijkt met andere soorten fietstrainers. Er zitten wel kleine verschillen tussen de verschillende apparaten als het gaat om het geluidsniveau. Het geluidsniveau kan dus een punt van aandacht zijn als je op zoek bent naar een direct drive fietstrainer. Zo kun jij zonder bijgeluiden genieten van een realistische training zonder iemand tot last te zijn. En terwijl jij onderweg bent, kun je zelfs een muziekje luisteren of tv kijken.

 

Belastbaarheid

De maximale belastbaarheid zegt iets over de kwaliteit van het apparaat. Hoe hoger de maximale belastbaarheid hoe beter de kwaliteit van het apparaat over het algemeen is.

 

Nauwkeurigheid

Nauwkeurigheid is een ontzettend belangrijk gegeven. Het is belangrijk dat de fietstrainer nauwkeurig is in zijn metingen. Wat heb je anders aan de metingen als deze niet accuraat zijn? Er is altijd een kleine afwijking, maar je wilt het liefst de nauwkeurigheidspercentage zo laag mogelijk hebben. Er zijn al fietstrainers verkrijgbaar die slecht een kleine afwijking van maximaal 1% hebben.

 

Accessoires en andere eigenschappen

Bovenstaande punten zijn de belangrijkste aspecten waar je op moet letten bij de aanschaf van een fietstrainer. Daarnaast zijn er nog andere belangrijke aspecten te noemen. Denk bijvoorbeeld aan de meegeleverde accessoires. Bij lang niet alle fietstrainers wordt een cassette meegeleverd, die zul je apart moeten aanschaffen. Bij andere fietstrainers zit het er wel bij. De ene fietstrainer is makkelijk in te klappen en daardoor makkelijk op te bergen. Het is interessant om bij elke fietstrainer ook deze eigenschappen onder de loep te nemen en voor jezelf op te schrijven welke jij belangrijk vindt en welke niet. Dat is een heel persoonlijke keuze.

 

De 6 beste direct drive fietstrainer van dit jaar

We hebben een 6-tal direct drive fietstrainers getest. Hieronder lees je welke dat zijn. Vervolgens zullen we van elke fietstrainer de belangrijkste eigenschappen opsommen. Van elke fietstrainer hebben wij tevens een aparte zeer uitgebreide review geschreven. We hopen dat onze uitgebreide testverslagen jou kunnen helpen bij het vinden van de fietstrainer die het beste bij jou past.

 1. Wahoo Kickr Core
 2. Tacx Flux S smart T2900S
 3. Tacx Neo 2
 4. Elite Suito T
 5. Wahoo Kickr v5
 6. Saris H3
 7. TrueKinetix TrueTrainer MAX Smart
 8. Dare2Ride Fuego Fietstrainer 1.0 Smart
 9. Garmin Edge 540 en 540 Solar fietstrainers
 10. Garmin Edge 840 en 840 Solar fietstrainers

 

Update: net gereleased door Garmin. De Garmin 540 en 540 Solar en de 840 en 840 Solar.

1.     Wahoo KICKR CORE trainer

De voordelen van de Wahoo Kickr Core trainerDe Wahoo Kickr Core fietstrainer is een prima keuze! De trainer is niet alleen mooi, maar ook krachtig en stil. De Wahoo fietstrainer beschikt over een vermogen van 1800 Watt en kan een helling van maar liefst 16% nabootsen. De vermogensmeter meet met een nauwkeurigheid van 2%. De trainer heeft een uitstekende en zeer scherpe prijskwaliteitsverhouding en daarmee krijg je echt waar voor je geld en zul je er ontzettend veel plezier aan beleven. De constructie is gemaakt van robuust roestvrijstaal en daardoor duurzaam en erg solide. De Kickr Core staat stevig op zijn poten, zodat je alles kan geven om de weerstand van 1800 Watt zonder zorgen weg kunt trappen.

De Wahoo Kickr Core is geschikt voor zowel wielrenfietsen als mountainbikes. De fiets kun je makkelijk zonder achterwiel op de trainer bevestigen, wat overigens heel simpel gaat. Je krijgt er geen cassette bij, die zul je nog wel los erbij moeten kopen.

De trainer communiceert via Bluetooht Smart en ANT+ waardoor hij makkelijk te koppelen is met diverse devices zoals smartphones, sporthorloges en fietscomputers. Dankzij LED-lampjes zie je meteen welke verbindingen actief zijn.

Let op: een cassette wordt niet standaard meegeleverd en kun je los mee bestellen.

 

Voor- en nadelen van de Wahoo Kickr core

Voordelen:

 • Met 1800 Watt erg krachtig
 • Meet een nauwkeurigheid tot 2%
 • Stil
 • Stevig, solide en robuust

 

Nadelen:

 • Je moet nog wel zelf een extra cassette kopen

 

Lees onze volledige review over de Wahoo Kickr Core >

 

2.     Tacx Flux S Smart T2900S

Fietstrainer Review - De Tacx Flux S Smart T2900S getestDe Tacx Flux S Smart T2900S direct drive fietstrainer is ideaal voor mountainbikers en wielrenners die op zoek zijn naar een degelijke trainer voor binnenshuis zodat ze op elk moment kunnen trainen. De T2900S is de opvolger van de populaire T2900 en dankzij een aanpassing nu ook geschikt voor racefietsen met een langere kooiderailleur.

De Tacx Flux S Smart heeft een maximaal weerstandsvermogen van 1500 Watt en daarmee kun je hellingen met een stijgingspercentage van 10% simuleren. Wanneer je jouw fietstrainer koppelt met interactieve software, past de elektrorem de trainingsweerstand automatisch aan. Daarmee biedt deze direct drive fietstrainer een zeer realistische klimervaring en is het alsof je echt door de bergen fiets.

Dat is niet het enige voordeel dat we willen noemen. Daarnaast is de Flux S Smart een van de stilste fietstrainers die wij getest hebben. De vermogensmeter heeft een afwijking van maximaal 3% en is daarmee nauwkeurig te noemen, als is het zeker niet de nauwkeurigst fietstrainers die wij getest hebben.

Met de Bluetooth en ANT+ verbinding kun je eenvoudig en snel verbinding maken met andere apparaten. Het is ook mogelijk stand-alone te trainen, wanneer je de Tacx Flux fietstrainer niet koppelt aan andere apparaten, simuleert hij een vlakke weg. Ook wel eens prettig toch?!

Met een aanschafprijs van rond de € 550,00 euro heeft Tacx Flux een zeer uitstekende prijskwaliteitsverhouding waar een beginnende tot ervaren fietser zeker veel plezier aan zal beleven. Ben je een zeer ervaren wielrenner of mountainbiker, dan adviseren wij om even verder te zoeken.

Let op: een cassette wordt niet standaard meegeleverd en kun je los mee bestellen.

 

Voor- en nadelen van de Tacx Flux S Smart

Voordelen:

 • Zeer stil
 • Uitstekende prijskwaliteitsverhouding voor de beginnende en ervaren fietser.
 • Mooi strak ontwerp en makkelijk te verplaatsen
 • Stevig en stabiel

 

Nadelen:

 • Je moet nog wel zelf een extra cassette kopen
 • De Flux S Smart is door het beperkte weerstandsvermogen minder geschikt voor de echte krachtpatsers en klimgeiten.

 

Lees onze volledige review over de Tacx Flux S Smart >

 

3.     Tacx Neo 2 Smart

Fietstrainer Review De Tacx Neo 2 Smart trainerDe Tacx Neo 2 is de meest stille, krachtige realistische en nauwkeuriger Smart direct drive fietstrainer die momenteel verkrijgbaar is. Tacx heeft een revolutie in de markt teweeggebracht door iets op de markt te brengen wat onmogelijk werd geacht: een volledig stille fietstrainer. De zeer krachtige fietstrainer is in staat om hellingshoeken tot 25% en sprints tot 10% te simuleren tot maximaal 2200 Watt. Bovendien kan het een zeer hoge weerstand leveren tijdens het fietsen bij lagere snelheden, op zeer steile beklimmingen en in kleine versnellingen. Dit alles maakt zeer realistische klimervaringen mogelijk. En dat gewoon thuis, eventueel voor je tv. De NEO 2 direct drive trainer is tevens de meest nauwkeurige fietstrainer die er maar te vinden is. De trainer meet je kracht met 1% nauwkeurigheid.

De Tacx NEO 2 Smart is volledig interactief en meet je snelheid, cadans en power met uiterste nauwkeurigheid. Het apparaat kan bestuurd worden door Tacx software en andere apps als Zwift. Via ANT+ en Bluetooth Smart maakt de fietstrainer snel en eenvoudig verbinding met computers, smartphones en tablets.

Enig nadeel is ook toe noemen: De cassette en software worden niet standaard meegeleverd. Bovendien heeft deze fietstrainer een hoge aanschafprijs. Echter, voor de prijs van rond de € 1050,- heb je wel de meest geavanceerde en revolutionaire fietstrainer die je maar wensen kan. Hiermee blijf je beslist in topconditie.

 

Voor- en nadelen van de Tacx Neo 2

Voordelen:

 • Zeer stil
 • 2200 Watt
 • Kan een hellingshoek van 25% simuleren
 • Komt enorm in de buurt van een echte fietsrit
 • Nauwkeurigheid van maximaal 1%
 • Werkt ook als stand-alone trainer zonder elektriciteit

 

Nadelen:

 • Cassette en software worden niet standaard meegeleverd
 • Hoge aanschafprijs

 

Lees onze volledige review over de Tacx Neo 2 >

 

4.     Elite Suito T

Review dit vinden wij van de Elite Suito T fietstrainerVoor nog geen € 500,00 is de Elite Suito T direct drive fietstrainer van jou. En hoewel deze niet duur is, krijg je toch waar voor je geld en kun je er alle kracht op kwijt. Nee, deze fietstrainer is niet bedoeld voor de professional of zeer ervaren veeleisende fietser, de amateurwielrenner zal hier wél ontzettend veel plezier aan beleven. De Elite Suito T fietstrainer is een direct drive fietstrainer met een hoge precies. Daarnaast is dit apparaat ook nog eens ontzettend stil. De trainer is zeer compact opvouwbaar waardoor je ‘m na de training weer makkelijk kunt opbergen. Dat is een van de grootste voordelen ten opzichte van andere fietstrainers. De smalle constructie,  het geïntegreerde handvat en het kleine formaat als deze is ingeklapt maken dat je de Suito ook makkelijk mee kunt nemen naar een andere locatie voor je training.

De maximale weerstand van 1900 Watt  kan hellingen tot maar liefst 15% simuleren. Met een nauwkeurigheid van 2,5% steekt deze fietstrainer met kop en schouders boven andere fietstrainers van dezelfde klasse uit!

De Elite Suito T heeft een stalen constructie waardoor deze zeer stevig, stabiel en duurzaam is. De poten van de trainer kunnen ver worden uitklapt wat de trainer nog stabieler maakt. Het mooie aan deze trainer is dat er standaard een voorwielsteun wordt meegeleverd. Zo kan je voorwiel tijdens de training niet verschuiven. Ook niet als je tijdens een sprint uit het zadel komt.

De trainer communiceert via ANT+ en Bluetooth. Naast Zwift en Elite my e-training, is de trainer ook voor vele andere apps geschikt, zoals TrainerRoad, Kinomap en nog meer. De Suite meet de cadans, vermogen en snelheid uiterst precies, zonder dat er een aparte sensor aan te pas komt. Je data klopt dan ook echt en kun je tot in detail analyseren. Daarmee kun jij je prestaties telkens weer opnieuw verbeteren.

Een bijkomend voordeel is dat de trainer volledig gemonteerd in een stevige doos verpakt zit. Dit is echter wel exclusief cassette, deze zul je zelf nog moeten kopen en monteren. Zo kun jij wel de cassette kopen die jij wilt.

 

Voor- en nadelen Elite Suito T

Voordelen:

 • Heerlijk stil. Een van de stilste trainers in deze prijsklasse!
 • Inclusief voorwielsteun.
 • Volledig gemonteerd in de doos.
 • Heel makkelijk op te bergen dankzij het handvat en de inklapbare pootjes.

 

Nadelen:

 • Cassette wordt niet standaard meegeleverd.
 • Niet draadloos.

 

 •  

Lees onze volledige review over de Elite Suito T direct drive fietstrainer >

 

5.     Wahoo Kickr V5 (5e generatie, augustus 2020)

Review - onze mening over de Wahoo Kicker V5 fietstrainerDeze versie is alweer de 5e generatie en nog realistischer dan ooit. Je vraagt je af hoe dat kan, maar Wahoo heeft het weer geflikt. De nieuwe Axis Action Feet zorgen voor een zijdelingse beweging waardoor binnen nog meer als buiten voelt. Een eigenschap die we nog niet eerder zijn tegengekomen, ook niet bij andere merken. Of je nu klimt, afdaalt of op een vlakke weg rijdt, met de Wahoo Kickr voelt het alsof je werkelijk buiten aan het fietsen bent. De Axis Action Feet zijn makkelijk te bevestigen pootjes waarmee de trainer kan meeveren in hoeken van 5 graden.

Het vermogen van 2200 Watt kan een helling van maar liefst 20% simuleren. Met een nauwkeurigheid van 1% is dit een van de meest nauwkeurige fietstrainers die op de markt verkrijgbaar zijn. Deze fietstrainer is daarmee dan ook vergelijkbaar met de Tacx Neo 2 en een aanrader voor elke professional en veeleisende fietser. Ook qua prijsklasse behoort de Wahoo Kickr tot een hoger segment, je betaalt ongeveer € 950,- voor deze direct drive fietstrainer.

Aan de nieuwste Kickr is ook een automatische kalibratie toegevoegd. De trainer doet automatisch een spindown zodat je nooit meer hoeft na te denken of de Kickr wel goed gekalibreerd is. Natuurlijk beschikt de 5e generatie ook over de laatste software-updates. Hierdoor kan de Kickr aan de Bluetooth apparaten tegelijk gekoppeld worden en je cadans vanuit het vliegwiel meten.

Het stalen frame en de hoogwaardige componenten maken dat deze fietstrainer stevig, stabiel en duurzaam te noemen is. Het grote voordeel van de Wahoo Kickr is dat er een voorgeïnstalleerde cassette wordt meegeleverd.

 

Voor- en nadelen van de Wahoo Kickr V5

Voordelen:

 • Inclusief cassette
 • Voorzien van Axis Action Feet
 • Inklapbare poten
 • De nieuwe Wahoo KICKR heeft een extra poort gekregen om nog nieuw te lanceren accessoires op aan te sluiten. Klaar voor de toekomst.
 • 2200 Watt waarmee je een hellingspercentage van 20% kan simuleren.
 • Zeer nauwkeurig met een maximale afwijking van 1%.

 

Nadelen:

 • Wanneer je rijdt met een 10-speed groep, zul je een andere cassette moeten aanschaffen.
 • Geen voorwielsteun meegeleverd.
 • Niet draadloos.
 • Is een wat duurdere fietstrainer
 •  
 • Lees onze volledige review over de Wahoo Kickr V5 >

   

   

  6.     Saris H3

  Review hoe goed is de Saris h3 Direct Drive trainerBetrouwbaar. Stabiel. Stiller dan ooit te voren. Nauwkeurig. Zomaar een paar woorden die eruit springen na het testen van de Saris H3 direct drive fietstrainer. Wist je dat de H3 5x stiller is dan de vorige generaties? Daarmee is het de stilte trainer die de deuren van de Saris-fabriek hebben verlaten. Het geluidsniveau is onder de 60 dB. Dat was ook het doel wat ze zichzelf gesteld hebben. Wat wel hetzelfde is gebleven is de duurzaamheid en stabiliteit. De H3 is gemaakt van gegoten en bewerkt aluminium uit de binnenlanden van Amerika. De componenten die zorgvuldig zijn gekalibreerd om vermogen, snelheid en cadans te meten zijn ingebouwd. Het vliegwiel is nauwkeurig uitgebalanceerd en weegt maar liefst 9 kg. Dat is een stuk zwaarder dan vergelijkbare trainers. Hoe zwaarder het vliegwiel hoe vloeiender de beweging tijdens het trainen is. Het vermogen van 2000 Watt kan een helling tot 20% simuleren. De maximale afwijking is 2% en daarmee nog nauwkeuriger dan zijn voorgangers. Tevens is de Saris H3 voorzien van een intern koelsysteem zodat de trainer zware trainingen kan weerstaan en het elektromagnetische weerstandssysteem blijft werken.
  Standaard wordt een voorwielsteun meegeleverd, die op een slimme manier is op te bergen in de trainer wanneer je deze niet gebruikt.

  De cassette wordt echter niet meegeleverd, hiervoor zul je nog een passende moeten aanschaffen.

   

  Voor- en nadelen Saris H3

  Voordelen:

  • Vermogen van 2000 Watt waarmee je een hellingspercentage van 20% kan simuleren.
  • Maximale afwijking van 2%
  • Geluidsniveau lager dan 60 dB
  • Voorwielsteun meegeleverd, op een slimme manier op te bergen in de trainer wanneer je deze niet gebruikt.

  Nadelen:

  • Cassette wordt niet meegeleverd
  • Is een wat duurdere fietstrainer

   

   

  7. De TrueKinetix TrueTrainer MAX Smart fietstrainer

  Deze TrueKinetix TrueTrainer MAX Smart heeft een heleboel dingen die we nog niet eerder hebben gezien op andere slimme trainers. Het heeft geïntegreerde wifi, een HDMI-poort met een ingebouwde trainingsapp, virtuele versnellingen (dat hebben we alleen bij fietsen gezien). En er is zelfs een USB-poort om alles wat je nodig hebt van stroom te voorzien.

  Voordelen van de TrueKinetix TrueTrainer: + Inclusief cassette, + Multiuser-profielen ingebouwd, + WiFi-connectiviteit voor automatische firmware-updates.

  Nadeel: -Geen USB-poorten om een telefoon van stroom te voorzien.

  Lees de hele review >

   

  Als je comfortabel en effectief binnenshuis wilt fietsen, dan is een direct drive fietstrainer de ultieme trainingspartner. Bij een direct drive aansturing dien je eerst je achterwiel van je mountainbike of racefiets te halen. Vervolgens monteer je de achtervork aan de fietstrainer voor een directe verbinding met de cassette. De algehele ervaring van een direct drive fietstrainer voelt veel realistischer aan dan alle andere fietstrainers. Ze zijn echter ook prijziger, maar vandaag de dag zeker betaalbaar als je er regelmatig gebruik van wilt maken. In dit artikel zetten we de 6 beste direct drive fietstrainers voor je op een rij en geven we je wat meer informatie over waar je op kunt letten bij de aanschaf van de beste direct drive fietstrainer.

   

  Meer informatie over direct drive fietstrainers; waar let je op bij de aanschaf van de beste fietstrainer

  Als je op zoek bent naar een direct drive fietstrainer, dan wil je natuurlijk diverse specificaties goed met elkaar vergelijken. Maar wat zijn de eigenschappen van een fietstrainer? En waar moet je op letten als je een fietstrainer wilt aanschaffen? We zetten de belangrijkste punten voor je op een rij:

   

  Vermogen

  De maximale weerstand van de fietstrainer wordt belangrijker naarmate je intensiever gebruik maakt van de trainer. Als beginnend fietser kun je prima toe met een fietstrainer van 1500 Watt, maar de fanatieke fietser zal de voorkeur geven aan een trainer die meer weerstand kan bieden zoals de Wahoo Kickr Core met een vermogen van 1800 Watt of de Tacx Neo 2 Smart met een maximaal vermogen van zelfs 2200 Watt. Hoe hoger het vermogen, hoe duurder de fietstrainer over het algemeen zal zijn.

   

  Hellingspercentage

  De helling kun je naar wens instellen. Wel heeft de fietstrainer een maximum in te stellen hellingspercentage. Bij de Tacx Flux is de maximum hellingspercentage 10% en bij de Tacx Neo 2 maar liefst 25%. Zoals je ziet kunnen de verschillen nogal groot zijn, dus de hellingspercentage is zeker een punt van aandacht bij de aanschaf van een fietstrainer.

   

  Geluid

  Een direct drive fietstrainer is over het algemeen heel stil als je het vergelijkt met andere soorten fietstrainers. Er zitten wel kleine verschillen tussen de verschillende apparaten als het gaat om het geluidsniveau. Het geluidsniveau kan dus een punt van aandacht zijn als je op zoek bent naar een direct drive fietstrainer. Zo kun jij zonder bijgeluiden genieten van een realistische training zonder iemand tot last te zijn. En terwijl jij onderweg bent, kun je zelfs een muziekje luisteren of tv kijken.

   

  Belastbaarheid

  De maximale belastbaarheid zegt iets over de kwaliteit van het apparaat. Hoe hoger de maximale belastbaarheid hoe beter de kwaliteit van het apparaat over het algemeen is.

   

  Nauwkeurigheid

  Nauwkeurigheid is een ontzettend belangrijk gegeven. Het is belangrijk dat de fietstrainer nauwkeurig is in zijn metingen. Wat heb je anders aan de metingen als deze niet accuraat zijn? Er is altijd een kleine afwijking, maar je wilt het liefst de nauwkeurigheidspercentage zo laag mogelijk hebben. Er zijn al fietstrainers verkrijgbaar die slecht een kleine afwijking van maximaal 1% hebben.

   

  Accessoires en andere eigenschappen

  Bovenstaande punten zijn de belangrijkste aspecten waar je op moet letten bij de aanschaf van een fietstrainer. Daarnaast zijn er nog andere belangrijke aspecten te noemen. Denk bijvoorbeeld aan de meegeleverde accessoires. Bij lang niet alle fietstrainers wordt een cassette meegeleverd, die zul je apart moeten aanschaffen. Bij andere fietstrainers zit het er wel bij. De ene fietstrainer is makkelijk in te klappen en daardoor makkelijk op te bergen. Het is interessant om bij elke fietstrainer ook deze eigenschappen onder de loep te nemen en voor jezelf op te schrijven welke jij belangrijk vindt en welke niet. Dat is een heel persoonlijke keuze.

   

  De 6 beste direct drive fietstrainer van dit jaar

  We hebben een 6-tal direct drive fietstrainers getest. Hieronder lees je welke dat zijn. Vervolgens zullen we van elke fietstrainer de belangrijkste eigenschappen opsommen. Van elke fietstrainer hebben wij tevens een aparte zeer uitgebreide review geschreven. We hopen dat onze uitgebreide testverslagen jou kunnen helpen bij het vinden van de fietstrainer die het beste bij jou past.

  1. Wahoo Kickr Core
  2. Tacx Flux S smart T2900S
  3. Tacx Neo 2
  4. Elite Suito T
  5. Wahoo Kickr v5
  6. Saris H3
  7. TrueKinetix TrueTrainer MAX Smart

   

  1.     Wahoo KICKR CORE trainer

  De voordelen van de Wahoo Kickr Core trainerDe Wahoo Kickr Core fietstrainer is een prima keuze! De trainer is niet alleen mooi, maar ook krachtig en stil. De Wahoo fietstrainer beschikt over een vermogen van 1800 Watt en kan een helling van maar liefst 16% nabootsen. De vermogensmeter meet met een nauwkeurigheid van 2%. De trainer heeft een uitstekende en zeer scherpe prijskwaliteitsverhouding en daarmee krijg je echt waar voor je geld en zul je er ontzettend veel plezier aan beleven. De constructie is gemaakt van robuust roestvrijstaal en daardoor duurzaam en erg solide. De Kickr Core staat stevig op zijn poten, zodat je alles kan geven om de weerstand van 1800 Watt zonder zorgen weg kunt trappen.

  De Wahoo Kickr Core is geschikt voor zowel wielrenfietsen als mountainbikes. De fiets kun je makkelijk zonder achterwiel op de trainer bevestigen, wat overigens heel simpel gaat. Je krijgt er geen cassette bij, die zul je nog wel los erbij moeten kopen.

  De trainer communiceert via Bluetooht Smart en ANT+ waardoor hij makkelijk te koppelen is met diverse devices zoals smartphones, sporthorloges en fietscomputers. Dankzij LED-lampjes zie je meteen welke verbindingen actief zijn.

  Let op: een cassette wordt niet standaard meegeleverd en kun je los mee bestellen.

   

  Voor- en nadelen van de Wahoo Kickr core

  Voordelen:

  • Met 1800 Watt erg krachtig
  • Meet een nauwkeurigheid tot 2%
  • Stil
  • Stevig, solide en robuust

   

  Nadelen:

  • Je moet nog wel zelf een extra cassette kopen

   

  Lees onze volledige review over de Wahoo Kickr Core >

   

  2.     Tacx Flux S Smart T2900S

  Fietstrainer Review - De Tacx Flux S Smart T2900S getestDe Tacx Flux S Smart T2900S direct drive fietstrainer is ideaal voor mountainbikers en wielrenners die op zoek zijn naar een degelijke trainer voor binnenshuis zodat ze op elk moment kunnen trainen. De T2900S is de opvolger van de populaire T2900 en dankzij een aanpassing nu ook geschikt voor racefietsen met een langere kooiderailleur.

  De Tacx Flux S Smart heeft een maximaal weerstandsvermogen van 1500 Watt en daarmee kun je hellingen met een stijgingspercentage van 10% simuleren. Wanneer je jouw fietstrainer koppelt met interactieve software, past de elektrorem de trainingsweerstand automatisch aan. Daarmee biedt deze direct drive fietstrainer een zeer realistische klimervaring en is het alsof je echt door de bergen fiets.

  Dat is niet het enige voordeel dat we willen noemen. Daarnaast is de Flux S Smart een van de stilste fietstrainers die wij getest hebben. De vermogensmeter heeft een afwijking van maximaal 3% en is daarmee nauwkeurig te noemen, als is het zeker niet de nauwkeurigst fietstrainers die wij getest hebben.

  Met de Bluetooth en ANT+ verbinding kun je eenvoudig en snel verbinding maken met andere apparaten. Het is ook mogelijk stand-alone te trainen, wanneer je de Tacx Flux fietstrainer niet koppelt aan andere apparaten, simuleert hij een vlakke weg. Ook wel eens prettig toch?!

  Met een aanschafprijs van rond de € 550,00 euro heeft Tacx Flux een zeer uitstekende prijskwaliteitsverhouding waar een beginnende tot ervaren fietser zeker veel plezier aan zal beleven. Ben je een zeer ervaren wielrenner of mountainbiker, dan adviseren wij om even verder te zoeken.

  Let op: een cassette wordt niet standaard meegeleverd en kun je los mee bestellen.

   

  Voor- en nadelen van de Tacx Flux S Smart

  Voordelen:

  • Zeer stil
  • Uitstekende prijskwaliteitsverhouding voor de beginnende en ervaren fietser.
  • Mooi strak ontwerp en makkelijk te verplaatsen
  • Stevig en stabiel

   

  Nadelen:

  • Je moet nog wel zelf een extra cassette kopen
  • De Flux S Smart is door het beperkte weerstandsvermogen minder geschikt voor de echte krachtpatsers en klimgeiten.

   

  Lees onze volledige review over de Tacx Flux S Smart >

   

  3.     Tacx Neo 2 Smart

  Fietstrainer Review De Tacx Neo 2 Smart trainerDe Tacx Neo 2 is de meest stille, krachtige realistische en nauwkeuriger Smart direct drive fietstrainer die momenteel verkrijgbaar is. Tacx heeft een revolutie in de markt teweeggebracht door iets op de markt te brengen wat onmogelijk werd geacht: een volledig stille fietstrainer. De zeer krachtige fietstrainer is in staat om hellingshoeken tot 25% en sprints tot 10% te simuleren tot maximaal 2200 Watt. Bovendien kan het een zeer hoge weerstand leveren tijdens het fietsen bij lagere snelheden, op zeer steile beklimmingen en in kleine versnellingen. Dit alles maakt zeer realistische klimervaringen mogelijk. En dat gewoon thuis, eventueel voor je tv. De NEO 2 direct drive trainer is tevens de meest nauwkeurige fietstrainer die er maar te vinden is. De trainer meet je kracht met 1% nauwkeurigheid.

  De Tacx NEO 2 Smart is volledig interactief en meet je snelheid, cadans en power met uiterste nauwkeurigheid. Het apparaat kan bestuurd worden door Tacx software en andere apps als Zwift. Via ANT+ en Bluetooth Smart maakt de fietstrainer snel en eenvoudig verbinding met computers, smartphones en tablets.

  Enig nadeel is ook toe noemen: De cassette en software worden niet standaard meegeleverd. Bovendien heeft deze fietstrainer een hoge aanschafprijs. Echter, voor de prijs van rond de € 1050,- heb je wel de meest geavanceerde en revolutionaire fietstrainer die je maar wensen kan. Hiermee blijf je beslist in topconditie.

   

  Voor- en nadelen van de Tacx Neo 2

  Voordelen:

  • Zeer stil
  • 2200 Watt
  • Kan een hellingshoek van 25% simuleren
  • Komt enorm in de buurt van een echte fietsrit
  • Nauwkeurigheid van maximaal 1%
  • Werkt ook als stand-alone trainer zonder elektriciteit

   

  Nadelen:

  • Cassette en software worden niet standaard meegeleverd
  • Hoge aanschafprijs

   

  Lees onze volledige review over de Tacx Neo 2 >

   

  4.     Elite Suito T

  Review dit vinden wij van de Elite Suito T fietstrainerVoor nog geen € 500,00 is de Elite Suito T direct drive fietstrainer van jou. En hoewel deze niet duur is, krijg je toch waar voor je geld en kun je er alle kracht op kwijt. Nee, deze fietstrainer is niet bedoeld voor de professional of zeer ervaren veeleisende fietser, de amateurwielrenner zal hier wél ontzettend veel plezier aan beleven. De Elite Suito T fietstrainer is een direct drive fietstrainer met een hoge precies. Daarnaast is dit apparaat ook nog eens ontzettend stil. De trainer is zeer compact opvouwbaar waardoor je ‘m na de training weer makkelijk kunt opbergen. Dat is een van de grootste voordelen ten opzichte van andere fietstrainers. De smalle constructie,  het geïntegreerde handvat en het kleine formaat als deze is ingeklapt maken dat je de Suito ook makkelijk mee kunt nemen naar een andere locatie voor je training.

  De maximale weerstand van 1900 Watt  kan hellingen tot maar liefst 15% simuleren. Met een nauwkeurigheid van 2,5% steekt deze fietstrainer met kop en schouders boven andere fietstrainers van dezelfde klasse uit!

  De Elite Suito T heeft een stalen constructie waardoor deze zeer stevig, stabiel en duurzaam is. De poten van de trainer kunnen ver worden uitklapt wat de trainer nog stabieler maakt. Het mooie aan deze trainer is dat er standaard een voorwielsteun wordt meegeleverd. Zo kan je voorwiel tijdens de training niet verschuiven. Ook niet als je tijdens een sprint uit het zadel komt.

  De trainer communiceert via ANT+ en Bluetooth. Naast Zwift en Elite my e-training, is de trainer ook voor vele andere apps geschikt, zoals TrainerRoad, Kinomap en nog meer. De Suite meet de cadans, vermogen en snelheid uiterst precies, zonder dat er een aparte sensor aan te pas komt. Je data klopt dan ook echt en kun je tot in detail analyseren. Daarmee kun jij je prestaties telkens weer opnieuw verbeteren.

  Een bijkomend voordeel is dat de trainer volledig gemonteerd in een stevige doos verpakt zit. Dit is echter wel exclusief cassette, deze zul je zelf nog moeten kopen en monteren. Zo kun jij wel de cassette kopen die jij wilt.

   

  Voor- en nadelen Elite Suito T

  Voordelen:

  • Heerlijk stil. Een van de stilste trainers in deze prijsklasse!
  • Inclusief voorwielsteun.
  • Volledig gemonteerd in de doos.
  • Heel makkelijk op te bergen dankzij het handvat en de inklapbare pootjes.

   

  Nadelen:

  • Cassette wordt niet standaard meegeleverd.
  • Niet draadloos.

   

  •  

  Lees onze volledige review over de Elite Suito T direct drive fietstrainer >

   

  5.     Wahoo Kickr V5 (5e generatie, augustus 2020)

  Review - onze mening over de Wahoo Kicker V5 fietstrainerDeze versie is alweer de 5e generatie en nog realistischer dan ooit. Je vraagt je af hoe dat kan, maar Wahoo heeft het weer geflikt. De nieuwe Axis Action Feet zorgen voor een zijdelingse beweging waardoor binnen nog meer als buiten voelt. Een eigenschap die we nog niet eerder zijn tegengekomen, ook niet bij andere merken. Of je nu klimt, afdaalt of op een vlakke weg rijdt, met de Wahoo Kickr voelt het alsof je werkelijk buiten aan het fietsen bent. De Axis Action Feet zijn makkelijk te bevestigen pootjes waarmee de trainer kan meeveren in hoeken van 5 graden.

  Het vermogen van 2200 Watt kan een helling van maar liefst 20% simuleren. Met een nauwkeurigheid van 1% is dit een van de meest nauwkeurige fietstrainers die op de markt verkrijgbaar zijn. Deze fietstrainer is daarmee dan ook vergelijkbaar met de Tacx Neo 2 en een aanrader voor elke professional en veeleisende fietser. Ook qua prijsklasse behoort de Wahoo Kickr tot een hoger segment, je betaalt ongeveer € 950,- voor deze direct drive fietstrainer.

  Aan de nieuwste Kickr is ook een automatische kalibratie toegevoegd. De trainer doet automatisch een spindown zodat je nooit meer hoeft na te denken of de Kickr wel goed gekalibreerd is. Natuurlijk beschikt de 5e generatie ook over de laatste software-updates. Hierdoor kan de Kickr aan de Bluetooth apparaten tegelijk gekoppeld worden en je cadans vanuit het vliegwiel meten.

  Het stalen frame en de hoogwaardige componenten maken dat deze fietstrainer stevig, stabiel en duurzaam te noemen is. Het grote voordeel van de Wahoo Kickr is dat er een voorgeïnstalleerde cassette wordt meegeleverd.

   

  Voor- en nadelen van de Wahoo Kickr V5

  Voordelen:

  • Inclusief cassette
  • Voorzien van Axis Action Feet
  • Inklapbare poten
  • De nieuwe Wahoo KICKR heeft een extra poort gekregen om nog nieuw te lanceren accessoires op aan te sluiten. Klaar voor de toekomst.
  • 2200 Watt waarmee je een hellingspercentage van 20% kan simuleren.
  • Zeer nauwkeurig met een maximale afwijking van 1%.

   

  Nadelen:

  • Wanneer je rijdt met een 10-speed groep, zul je een andere cassette moeten aanschaffen.
  • Geen voorwielsteun meegeleverd.
  • Niet draadloos.
  • Is een wat duurdere fietstrainer
 •  
 • Lees onze volledige review over de Wahoo Kickr V5 >

   

   

  6.     Saris H3

  Review hoe goed is de Saris h3 Direct Drive trainerBetrouwbaar. Stabiel. Stiller dan ooit te voren. Nauwkeurig. Zomaar een paar woorden die eruit springen na het testen van de Saris H3 direct drive fietstrainer. Wist je dat de H3 5x stiller is dan de vorige generaties? Daarmee is het de stilte trainer die de deuren van de Saris-fabriek hebben verlaten. Het geluidsniveau is onder de 60 dB. Dat was ook het doel wat ze zichzelf gesteld hebben. Wat wel hetzelfde is gebleven is de duurzaamheid en stabiliteit. De H3 is gemaakt van gegoten en bewerkt aluminium uit de binnenlanden van Amerika. De componenten die zorgvuldig zijn gekalibreerd om vermogen, snelheid en cadans te meten zijn ingebouwd. Het vliegwiel is nauwkeurig uitgebalanceerd en weegt maar liefst 9 kg. Dat is een stuk zwaarder dan vergelijkbare trainers. Hoe zwaarder het vliegwiel hoe vloeiender de beweging tijdens het trainen is. Het vermogen van 2000 Watt kan een helling tot 20% simuleren. De maximale afwijking is 2% en daarmee nog nauwkeuriger dan zijn voorgangers. Tevens is de Saris H3 voorzien van een intern koelsysteem zodat de trainer zware trainingen kan weerstaan en het elektromagnetische weerstandssysteem blijft werken.
  Standaard wordt een voorwielsteun meegeleverd, die op een slimme manier is op te bergen in de trainer wanneer je deze niet gebruikt.

  De cassette wordt echter niet meegeleverd, hiervoor zul je nog een passende moeten aanschaffen.

   

  Voor- en nadelen Saris H3

  Voordelen:

  • Vermogen van 2000 Watt waarmee je een hellingspercentage van 20% kan simuleren.
  • Maximale afwijking van 2%
  • Geluidsniveau lager dan 60 dB
  • Voorwielsteun meegeleverd, op een slimme manier op te bergen in de trainer wanneer je deze niet gebruikt.

  Nadelen:

  • Cassette wordt niet meegeleverd
  • Is een wat duurdere fietstrainer

   

   

  7. De TrueKinetix TrueTrainer MAX Smart fietstrainer

  Deze TrueKinetix TrueTrainer MAX Smart heeft een heleboel dingen die we nog niet eerder hebben gezien op andere slimme trainers. Het heeft geïntegreerde wifi, een HDMI-poort met een ingebouwde trainingsapp, virtuele versnellingen (dat hebben we alleen bij fietsen gezien). En er is zelfs een USB-poort om alles wat je nodig hebt van stroom te voorzien.

  Voordelen van de TrueKinetix TrueTrainer: + Inclusief cassette, + Multiuser-profielen ingebouwd, + WiFi-connectiviteit voor automatische firmware-updates.

  Nadeel: -Geen USB-poorten om een telefoon van stroom te voorzien.

  Lees de hele review >

   

  8. De Dare2Ride Fuego Fietstrainer 1.0 Smart

  De wereld van indoor cycling maakt de laatste jaren grote stappen. De nieuwste generatie Smart Trainers hebben de saaie en eentonige training thuis getransformeerd in een virtuele maar ultrarealistische ervaring. de Dare2Ride Fuego Fietstrainer is bedoeld als go-to smart trainer als je een sterkere klimmer wilt worden. Het simuleert een helling van maximaal 20 procent en biedt een realistische rit op de virtuele heuvels en bergen. De FueGO 1.0 ondersteunt tot 2.500 watt vermogen.

  Voordelen van de Dare2Ride Fuego: + Veel connectiviteitsmogelijkheden, + Uitstekende nauwkeurigheid (max 2% speling), + Een van de stilste indoortrainers op de markt, + Goede fietstrainer voor een goede prijs.

  Nadeel: -Cassette wordt niet meegeleverd.

  Lees de hele review >